Ayarlanabilir Medikal Koltuklar İçin Elektrikli Doğrusal Aktüatörler ve Kolon Motorlar

0 830

Medikal koltukların ergonomisi neden iyileştirilmeli?

İster basit bir muayene aracı olarak isterse özel tıbbi ekipman olarak kullanılsın, tıbbi sandalye sağlık bakım tesislerinin önemli bir parçasıdır. Tedavi masası, konsültasyon sırasında kullanılan ilk ekipmandır ve kullanıcıların ihtiyaçlarına mükemmel bir şekilde uyarlanmalıdır.

Kullanıcıların ihtiyaçları giderek artıyor. Sağlık sistemi geliştikçe, altyapı ve ekipman gelişirken, aynı zamanda modern yaşam tarzımıza bağlı hastalıklar da gelişiyor.

Ergonomik ve kullanımı kolay sofistike ve yüksek kaliteli tıbbi koltuklar tasarlamak, hem hastaları hem de sağlık çalışanlarını memnun etmek için çok önemlidir.

Medikal koltukları, kolayca ayarlanabilmeleri için elektrikli hareket sistemleriyle donatmak bir çözümdür. Müşterilerinize yenilikçi ve yüksek kaliteli hizmetler sunmayı mümkün kılan bir çözümdür.

Farklı tıbbi koltuklar ve kullanıcılarının beklentileri

MEPA TEKNİK , her tür Tedavi Masası için eksiksiz ve özelleştirilebilir çözümler sunar:

Genel doktorlar tarafından ambulatuvar cerrahide veya diyaliz veya kulak burun boğaz gibi oturarak duruş gerektiren analiz veya tedaviler için kullanılan “klasik” konsültasyon veya muayene koltukları;
Üroloji veya jinekoloji gibi üriner, genital veya üreme sistemlerinin tedavisinde uzmanlaşmış tıp için kullanılan özel tıbbi koltuklar;
Ayak veya bacaklarla ilgili tıbbi ve / veya estetik uygulamalar için kullanılan podiatri gibi paramedikal bakım koltukları.

Tıbbi ortam genellikle hastalar için streslidir. Bu nedenle, ek endişe veya rahatsızlığı önlemek için onlara rahat, güven verici ve ergonomik ekipman sağlamak çok önemlidir.

Dahası, hastaların çeşitliliği, her boyuttan insana, morfolojiye ve hareketliliğe uyum sağlayabilen ekipman gerektirir, bu nedenle hasta güvenliğini ve sorunsuz tıbbi uygulamaları sağlamak için ergonominin önemi vardır.

Bununla birlikte, tıbbi sandalye sadece hastaların gereksinimlerini karşılamamalıdır. Ayrıca, onu günlük bir çalışma aracı olarak kullanan bakıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmalıdır.

Gerçekten de, sağlık personeli hasta etrafında kolayca hareket edebilmeli ve optimal bakım için muayene edilecek vücut kısımlarına kolay erişebilmelidir. Tedavi Masası ayrıca hastayı tıbbi personelin postüral bakım ihtiyaçlarına göre konumlandıracak şekilde tasarlanmalıdır. Bu, onları sağlıklarına ve sağlanan bakımın kalitesine zararlı olan yorgunluk ve kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarından korur.

Medikal koltukları ayarlamak için neden elektrikli lineer aktüatörler ve kolonlar kullanılıyor?
Elektrikli aktüatörler ve kaldırma kolonları, her tür tıbbi koltuk için özel çözümler sunar ve tüm öğeleri bağımsız veya eşzamanlı olarak ayarlar: sandalye yüksekliği, arkalık veya bacak destekleri.

Tıbbi ekipman için özel olarak tasarlanmış mekanizmaları sessiz, hassas ve pürüzsüzdür, bu da onları güvenli ve hasta dostu ayarlamalar için ideal hale getirir.

MEPA TEKNİK tıbbi elektrikli aktüatörleri 12.000 N’ye kadar itebilir, bu da onları bariatrik sandalyeleri ayarlamak için uygun hale getirir, önemli yükler gerektirir ve herkese aynı kalitede bakım sunar.

Elektrikli aktüatörler ve kolonlar, Tedavi Masası hassas hareketini ve optimum şekilde ayarlanmasını sağlayarak, sağlık görevlilerinin ergonomik ve rahat bir duruş ve daha hızlı ve daha verimli kaliteli hasta bakımı benimsemelerine olanak tanır. Günümüz tıp uzmanlarının karşılaştığı büyük zorluklar düşünüldüğünde bu, yadsınamaz bir avantajdır.

MEPA TEKNİK  elektrikli aktüatörleri, çevreleriyle başa çıkmak için özel olarak tasarlanmıştır. Tıbbi ortama özel deterjanlarla yoğun temizliğe dayanmaları için isteğe bağlı bir ekstra giriş derecesi ile donatılabilirler.

Dahası, MEPA TEKNİK, kullanımı kolay komuta ve kontrol sunarak, entegre edilmesi kolay eksiksiz bir anahtar teslimi ayarlama çözümünden yararlanmanıza olanak tanır.

Medikal koltukların elektrikli ayarı için eksiksiz bir çözüm

Yükseklik ayarı için MEPA TEKNİK, bir veya iki TA37 veya TA23 elektrikli aktüatörün kullanılmasını önerir. TA36 elektrikli aktüatör, belirli tıbbi prosedürler için gerekli olan yüksek düzeyde hassasiyet için de kullanılabilir.

Bir veya iki elektrikli kolon da yükseklik ayarını çalıştırabilir. TL3 elektrik kolonu, 4.000N’a kadar itebildiği için basit bir çözümde ideal olacaktır. Çift kolonlu bir çözümde, TL17 elektrik kolonu yumuşak ve sarsıntısız bir hareket sunacaktır. Bu cihazlar, tıbbi ortama ayrı bir şekilde entegre olan ölçülü bir alüminyum tasarımdan yararlanır.

TA31 medikal elektrikli aktüatör, sırtlık ayarı için çok uygundur. Hasta için güvenli ve emniyetli bir uyum için nazik ve sessiz bir hareket sunar. Bacak dayamalarının ayarlanması için de uygundur. Daha küçük bir alan için TA16 elektrikli aktüatör, bacak desteklerini ayarlamak için de idealdir. Spiral dişlileri onu özellikle sessiz bir cihaz yapar.

Tıbbi çözümlerimiz, cihazların senkronizasyonuna izin verecek ve bellek ve programlama seçenekleri sunarak ekipman ayarlamasını daha da basit hale getiren bir kontrol kutusu ile tamamlanabilir. Burada TC10 veya TC21 tıbbi kontrol kutularının kullanılmasını öneriyoruz. Beş motoru ve iki el kumandasını destekleyebilirler, bu da onları çok yönlü kılar.

Sistemlerimiz el kumandası ile kolaylıkla çalıştırılabilir. MEPA TEKNİK, özel ihtiyaçlarınıza göre seçim yapabileceğiniz çok çeşitli tıbbi el kontrolleri sunar. Ergonomik ve kullanımı kolay olan bu cihazlar, gerektiğinde sağlık personeli ve hastalar için cihazların basit ve hızlı bir şekilde ayarlanmasını sağlayacaktır.

TNP6 hemşire paneli, 17 düğmesi olduğu için karmaşık sistemler için idealdir. Acil durumda hızlı sıfırlama için çeşitli güvenlik seçeneklerinin yanı sıra CPR acil durum işlevinden yararlanır.

Ayak ayarı gerektiren Tedavi Masası için TFS7 veya TFS8 ayak kumandaları, elleri hastadan çekmeden kolay ayarlama sağlar. TFS7 ayak pedalı, 15 düğmenin yanı sıra çeşitli bellek seçenekleri sunar. TFS8 ayak pedalı kablosuz olarak kullanılabilir ve kullanımı daha da kolay hale getirir.

Tekerlekli Tedavi Masası için, elektrikli sandalyenin tamamen otonom olmasını ve hastayı tam bir güvenlik içinde hareket ettirmesini sağlayacak bir TBB7 bataryası düşünmek mümkündür.

Tedavi Masası

Kalite ve güvenlik, müşterilerimize garanti etmek istediğimiz ayrılmaz ayrıcalıklardır. MEPA TEKNİK cihazları titizlikle test edilir (EMC) ve uygulanabilir elektro-tıbbi cihazlara yönelik temel güvenlik ve performans gereksinimlerini tanımlayan Avrupa tıbbi standartlarına (EN IEC 60601-1, EN IEC 60601-1-2) uygundur.

Tıbbi ekipmanlara yönelik elektrikli hareket çözümlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Lütfen buraya tıklayınız.

Herhangi bir sorunuz varsa veya montaj projenizle ilgili yardıma ihtiyacınız varsa, lütfen en yakın satış ofisinizle iletişime geçin.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Devamı