Otomatik Kılavuzlu Araçlar için Elektrikli Hareket Teknolojisi

0 879

Otomatik Kılavuzlu Araçlar

 

Otomatik Kılavuzlu Araçlar tüm sektörleri fethediyor

Otomatik Kılavuzlu Araçlar (OKA’lar), profesyonel ortamlarda giderek daha yaygın hale geliyor. Elektrikli lineer aktüatörlerle donatılan bu cihazlar, kullanıcıların günlük işlerini kolaylaştıran birçok ayarlama ve özellik sunar.

Uluslararası ticaretin ve e-ticaretin gelişimi, malların üretimi ve değişimindeki artış ve faaliyet alanlarının genişlemesi, yeni ekonomik, sosyal, ekolojik ve sıhhi zorlukları gündeme getirerek, şirketlerin bunları karşılamak için artan otomasyonuna yol açtı.

Sektörden bağımsız olarak, OKA’lar, rekabet gücünü korurken modern toplumun yeni zorluklarını karşılama vaadi olarak gören birçok işletme yöneticisinin hayalidir.

Otomatik Kılavuzlu Araçlar  yeni küresel zorluklara bir yanıt

Otomatik Kılavuzlu Araçlar pazarı hızla büyüyor ve sürekli olarak yeni sektörlere doğru genişliyor. Endüstriyel, tıbbi, tarımsal ve diğer birçok ortamda, diğerlerinin yanı sıra şunlara izin verirler:

  • Tüketicilerin artan ihtiyaçlarını ve gereksinimlerini kalite, zaman ve maliyet açısından karşılamak.
  • Tekrarlayan görevleri daha hızlı ve doğru bir şekilde ele alarak üretkenliği artırmak.
  • Daha düşük bir maliyetle 7/24 etkinlik sağlamak için.
  • İşletme maliyetlerini düşürmek için.
  • İnsanları kas-iskelet rahatsızlıklarına neden olabilecek ve motivasyon kaybına ve devamsızlığa yol açabilecek
  • belirli tekrarlayan görevlerden muaf tutarak insanların güvenliğini artırmak.
  • İnsan kaynaklarını, bir şirketin gelişimi için daha stratejik olan katma değerli görevlere yeniden dağıtmak

Her tür ekipman ve sektör için elektrikli hareket çözümleri

Lojistik ve endüstriyel OKA için elektrikli lineer aktüatörler

Mallara yönelik artan talep ve sürekli artan teslimat gereksinimleri ile lojistik, herhangi bir işletme için önemli bir rekabet unsurudur.

Otomatik Kılavuzlu Araçlar, tedarik zincirini dönüştürerek müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için her zamankinden daha verimli hale getirdi. Siparişleri hazırlayan, konteynırları yükleme ve boşaltma ve malları taşıma depolarında bulunabilirler. Bagaj işlemleri için bir örnek olarak havaalanları gibi belirli yerlerde de bulunabildikleri için çok yönlüdürler.

Otomatik Kılavuzlu Araçlar ayrıca üretim sahalarında da kullanılmaktadır. Üretim hattının sonunu serbest bırakır, bileşenleri veya bitmiş ürünleri bir istasyondan diğerine taşır ve böylece operatörleri gereksiz veya tekrarlayan hareketlerden kurtarır.

MEPA TEKNİK, bu robotların çalışması için ideal olan kompakt ve yüksek performanslı elektrikli aktüatörler tasarlar.

Bazı Otomatik Kılavuzlu Araçlar konteynerlerin altına sığması ve belirli bir kompaktlık gerektirmesi elektrik sistemi için mevcut iç alanı, dolayısıyla küçük boyutunun önemini etkiler.

MA1 endüstriyel elektrikli lineer aktüatör, OKA’nın şarj platformu yüksekliğini ayarlamak için idealdir. 4500 N’ye kadar itebilir ve aşırı yük durumunda ekipmanı korumak için isteğe bağlı bir aşırı yük kavramasına sahiptir.

Örneğin bir çalışma yüzeyine veya bir konveyöre bir yükü itmek için yatay bir hareket hayal etmek de mümkündür. Bu durumda, TA2 elektrikli aktüatör mükemmel bir şekilde uyarlanmıştır ve sınırlı alanlara entegre edilebilir. Ayrıca, ekipmana daha fazla işlevsellik getirebilen isteğe bağlı sinyal sınır anahtarlarına sahiptir.

MA5 elektrikli aktüatör, şarj platformunu yalnızca bir tarafı kaldırarak yatırabilir ve böylece tam otomatik kullanım için yükü OKA’dan başka bir yüzeye kaydırabilir.

Logistics Otomatik Kılavuzlu Araçlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için burayı tıklayın.

Otomatik Kılavuzlu Araçlar

Tarımsal Otomatik Kılavuzlu Araçlar için elektrikli lineer aktüatörler

Sürekli artan bir nüfusu beslemek, rekabetçi kalabilmek için daha fazla üretmesi gereken tarımsal aktörler için büyük bir zorluktur. Ürünlerin doğasına (organik, böcek ilacı içermeyen) ilişkin gelişen beklentiler de, gıdanın nasıl yetiştirildiği konusunda yeni bir düşünceyi gerektirmektedir.

Tarımsal Otomatik Kılavuzlu Araçlar bu yeni zorluklara bir cevaptır. Mahsul sıralarından geçmek, belirli analiz, izleme ve mahsul bakım görevlerinin otomatik, hassas, hızlı ve kesintisiz bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak tanır.

Bu teknoloji, tarımsal aktörlerin işlerini kolaylaştırırken üretkenliklerini artırmalarına, daha düzenli ve özelleştirilmiş bakımla ürün kalitesini garanti etmelerine ve organik ve pestisit içermeyen ürünler sunarak ekolojik zorluğa cevap vermelerine olanak tanır.

Mahsul ve toprak bakım düzenliliğini artırarak, mahsuller her zaman sağlıklı ve korunur. Toprak, optimum kaliteyi korur ve artık ekosisteme zararlı daha fazla kirletici pestisit gerektirmez.

Elektrikli lineer aktüatörler,  Otomatik Kılavuzlu Araçlar kültivasyon aletlerinin yükseklik ayarına ve konumlandırılmasına izin verir. Aletleri sıra girişinde indirip sıra çıkışında kaldırırlar. Çeşitli çapalama, ayıklama, budama veya diğer alet işlemlerine izin verirler.

MA2 endüstriyel elektrikli lineer aktüatör, tarım ekipmanları için idealdir. İtmede 6.000 N’ye kadar yük kapasitesi ve isteğe bağlı IP69K ile, çiftlik aletlerini sıra girişinde ve çıkışında kaldırmak ve indirmek için idealdir.

MA5 elektrikli aktüatör, mahsulün her iki tarafındaki aletlerin aralığını ayarlayacak ve tarım ekipmanını otomatik olarak sıra genişliğine uyarlayacaktır. Böylelikle her bitkiye doğru ve ekinlere zarar verme riski olmadan muamele edilecektir. Bu endüstriyel elektrikli aktüatör, koruma derecesini ve ömrünü artıran iç ve dış boru arasındaki bağlantı için isteğe bağlı bir yağlama sistemi ile donatılmıştır.

Elektrikli aktüatörler, kullanıcıların yeni ekolojik beklentilerini karşılarken toprağı kirletebilecek sıvı sızıntısı riski taşımadıkları için hidrolik sistemlere iyi bir alternatiftir. IP69K’ya kadar isteğe bağlı IP derecelendirmesi, onları zorlu tarım ortamları (su, toz, çamur, kötü hava koşulları) için özellikle uygun hale getirir.

Otomatik Kılavuzlu Araçlar, seralarda araba veya sipariş hazırlamak için de kullanılabilir. Sebzelerin bir noktadan diğerine taşınması otomatikleştirilerek çiftçiler için gereksiz ve riskli hareketler sınırlandırılır ve ürün kalitesi korunur.

Burada MA1 elektrikli aktüatör, .OKA’nın şarj platformu yükseklik ayarı için de uyarlanacak.

Tıbbi Otomatik Kılavuzlu Araçlar için elektrikli lineer aktüatörler

Artan hasta hacmi, azalan hemşire personeli, sıkı çalışma ve kontaminasyon riski, günümüzde tıp kurumlarının karşılaştığı zorluklardır.

Tıbbi Otomatik Kılavuzlu Araçlar, çamaşır, yiyecek ve atık nakliyesi gibi tıbbi kurumlarda tekrarlayan hareketlerin ele alınmasına ve farmasötik ve tıbbi ekipmanın hastaya veya ameliyathaneye, genellikle hemşirelik personeli tarafından gerçekleştirilmesine izin verir.

Böylelikle OKA’lar, tıbbi aktörleri kas-iskelet rahatsızlıklarına neden olabilecek gereksiz, yorucu veya riskli hareketlerden kurtarır.

Salgın ortamlarda OKA’lar, bulaşıcı hastalara sağlıkları için gerekli ekipmanı sağlayarak optimum bakımı sürdürürken viral kontaminasyonu sınırlamaya yardımcı olur.

Ayrıca, optimum ve güvenli tıbbi malzeme ihtiyaçlarının yenilenmesini ve otomatik envanter yönetimini sağlayarak sağlık hizmetleri personelini işlevler arası görevlerden kurtarır ve üstün hasta bakımı sağlamalarına olanak tanır.

TA37 elektrikli lineer aktüatör, tıbbi ekipman için özel olarak tasarlanmıştır. 12.000 N’ye kadar itebilir ve tıbbi

Otomatik Kılavuzlu Araçlar şarj platformunu kaldırmak ve indirmek için çok uygundur.

IP66W * ‘a kadar isteğe bağlı ek koruma derecesine sahiptir, bu da onu özellikle temizlik ve dezenfeksiyon standartlarının yüksek olduğu tıbbi ortamlarda kullanım için uygun kılar.

Dahası, sessiz mekanizması yakınların konforunu ve tıbbi alanın huzurunu koruyacaktır.

Yükü platformdan bir çalışma yüzeyine hareket ettirmek için yatay bir çalıştırma düşünmek de mümkündür. Bu durumda TA29 tıbbi elektrikli aktüatör idealdir. Kompakt tasarımı, itmede 6.000 N’ye kadar yük kapasitesi sunarken küçük bir alana sığdırmayı kolaylaştırır.

* Yıkanabilir = MEPA TEKNİK standartlarına göre yıkanabilir.

 

Endüstriyel temizlik için elektrikli lineer aktüatörler Otomatik Kılavuzlu Araçlar

Son aylarda salgın, kamusal alanlarda hijyen ve sıhhi ortamın önemini artırdı. Yoğun temizlik ve düzenli dezenfeksiyon, küresel ekonominin ayrılmaz bir parçası haline geldi.

Ancak, giderek daha geniş alanların daha uzun ve daha düzenli temizliğe yol açmasıyla, kamusal alanların bakımı, yöneticileri için önemli bir zorluk haline geldi.

Hijyenin ötesinde, bakım, kullanıcılara belirli bir kalite seviyesini garanti ettiği, çevrenin sıhhi koşullarını sağladığı ve şirketin imajını iyileştirdiği için estetik bir konudur.

Endüstriyel temizlik Otomatik Kılavuzlu Araçlar bu alanların bakımıyla ilgilenir. Sürekli temizlik ile ortam her zaman optimaldir ve katı sağlık standartlarını karşılar.

Elektrikli lineer aktüatörler, döner fırçalar gibi temizleme araçlarının gerektiği gibi indirilmesine ve kaldırılmasına izin verir.

Temizleme aletlerini kaldırmak ve indirmek için MA5 elektrikli aktüatör idealdir. Kompakt ve sağlam, temizleme Otomatik Kılavuzlu Araçlar mekanizmasına kolayca sığar. İsteğe bağlı IP69K derecesi, onu özellikle suya ve kire maruz kalan temizlik makineleri için uygun hale getirir.

Sınırlı iç alana sahip daha küçük ekipmanlar için TA38 elektrikli aktüatör, fırça ayarlaması için de ilginç bir çözümdür. Boyut-ağırlık-performans oranı onu piyasada benzersiz bir cihaz haline getiriyor!

Otonom yükleme istasyonları için elektrik lineer aktüatörler ve dişli motorlar

Elektrikli otomobil pazarı hızla genişliyor ve yükleme istasyonlarının paralel gelişimini içeriyor. Yine, bunlar otomatik olma eğilimindedir ve Otomatik Kılavuzlu Araçlar şarj edilmesi görünmeye başlar.

Bu otonom yükleme istasyonları, kullanıcı müdahalesi olmadan kolay yükleme için otomatik olarak araca hareket eder. Şarj Otomatik Kılavuzlu Araçlar, çok sayıda aracın aynı anda otomatik bir şekilde şarj edilmesini destekler.

MEPA TEKNİK , yük kolu ayarı için elektrikli bir hareket çözümü sunar. İtmede 3.500 N’ye kadar yük kapasitesi ile MA5 endüstriyel elektrikli aktüatör, Otomatik Kılavuzlu Araçlar yük kolunun yüksekliğini araca göre ayarlayacaktır. Bir TGM2 dişli motoru, kolun yönünü ayarlayacak ve kompakt TA38 endüstriyel elektrikli aktüatör, yük kolunun aracın soketine göre hassas bir şekilde konumlandırılmasını tamamlayacaktır.

Elektrikli lineer aktüatörler, Otomatik Kılavuzlu Araçlarınız için birçok ayarlama olanağı sunar. Sağlam ve pürüzsüzdürler, ağır yükleri desteklerler ve ekipmanınıza güvenilir ve güvenli hareket sağlarlar. Bileşenlerini kaldırmanın ve indirmenin ötesinde, robot veya ortamı ne olursa olsun her türlü kapı, davlumbaz ve aksesuarın (kamera, lamba, sensörler vb.) Elektriksel olarak ayarlanmasına da izin verirler.

TA38 elektrikli aktüatör de bu tür işlemler için uygundur. 200 mm’ye kadar olan stroku, kapakların ve davlumbazların çalıştırılması için idealdir. VN1 elektrikli aktüatör, her türlü kapağı açmak ve kapatmak için de kullanılabilir. Özel ataşmanı, kompakt OKA’lar için uygun olan daha küçük bir ayak izi sağlar.

TA20 elektrikli aktüatör, aksesuarların ayarlanmasına izin verecektir. Üç parçalı teleskopik tasarımı, minimum geri çekilmiş uzunluğu korurken uzun bir strok sağlar, dar alanlara kurulum için idealdir.

MEPA TEKNİK elektrikli lineer aktüatörler, aktüatör strokunun konumu hakkında geri bildirim sağlayan ve hareket sistemlerinin daha kolay yönetilmesini sağlayan çeşitli opsiyonel sensörler (Hall etkisi sensörleri, tarak sensörleri, potansiyometreler) ile donatılabilir.

Ayrıca, elektrikli aktüatörler, hidrolik ve pnömatik sistemlere verimli bir alternatiftir. Yağsızdırlar, bakım gerektirmezler ve kurulum sonrası müdahale gerektirmezler.

Her ortam için doğru elektrikli hareket çözümü olan elektrikli cihazlarımız birçok seçenek sunar ve çoğu kontrol sistemiyle uyumludur. Sistemlerimizi ihtiyaçlarınıza göre özelleştiriyor ve size özel bir proje geliştirmek için sizinle birlikte çalışıyoruz.

Ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen en yakın satış ofisinizle iletişime geçin.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Devamı