Doğrusal Aktüatör Hakkında Temel Bilgiler

Doğrusal Aktüatör

0 2.973
Doğrusal Aktüatörler Hakkında Temel Bilgiler

Basit bir lineer aktüatörün yapacağı bir iş için robot satın alma hatası yapmayın. Robotlar endüstriyel otomasyon için “git” aracı haline geldi, ancak çoğu zaman pahalıya mal oluyorlar. Birçok otomasyon görevi için, bir lineer aktüatör veya iki daha akıllı bir seçimdir. doğrusal aktüatör birçok şekil, boyut ve kabiliyete sahiptir, ancak bunları nasıl ve ne zaman kullanacaklarını anlamak için uzman olmak gerekli değildir. Güçlü ve kısıtlılıklarını anlayın ve yenilikçi ve ucuz otomasyon çözümlerini hayata geçirmenin yolundasınız.

Tek Hareket Ekseni

Modern robotların çoğu, her biri bir eklemden dönen beş veya altı hareket eksenine sahiptir. Yani, bu makineler doğal olarak yaylar içinde hareket ederler, fakat genellikle sadece bir şeyin düz bir çizgide hareket etmesini istersiniz. Bu bir robot için zordur: lineer bir çeviri yapmak için birkaç dönme hareketi koordine edilmelidir. 

Bir lineer  doğrusal aktüatör, genellikle tek bir motorla hareket üretir ve birçok durumda ihtiyaç duyulan her şeydir. İki tane daha lineer doğrusal aktüatör eklemek ve hareketlerini senkronize etmek, bir robotun maliyetinden daha düşük bir maliyetle, karmaşık 3-D yollarının izlenmesini sağlar.


Aşağıdaki soruları göz önünde bulundurun:

Kaç eksen? Bir kutunun bir konveyörden yönlendirilmesi, tek bir eksen alır. Münferit paketleri bir konveyörden kaldırmak, bir kartona çevirmek ve indirmek ikidir. Karmaşık hareketleri iki veya üç eksene indirgemek çoğu zaman mümkündür. Sadece göreceli yükseklikleri ayarlayın, bir oluk sağlayın veya bir kutunun yönünü değiştirmesine izin verin.

Ne kadar ilerlemeli? Altı fit ve bir konveyöre ihtiyacınız var. Altı inç ve bir doğrusal aktüatör işi yapacak. Her şey inme boyuyla ilgili.

Ne kadar hızlı? Hız ve hızlanma ve yavaşlama üzerinde kontrol ihtiyacını düşünün. Agresif hareketler kırılgan parçaları kırabilir veya konumdan çıkmalarına neden olabilir.

Ne kadar kütle taşınmalı? Bir galon motor yağı, bir konveyörün paket kabından çıkarılması için daha fazla güç harcar.

Yeniden konfigürasyon? Ucuz  doğrusal aktüatör, stroklarının  sonuna veya sert bir durağa geçer. Diğerleri hız ve pozisyon için programlanabilir, böylece kolayca yeniden yapılandırılabilir. 

Bir Doğrusal Aktüatör Tipini Seçiniz

Yukarıda belirtilen parametrelerle, bir aktüatör seçmenin zamanı geldi.

Üç ana tip:

1.Hidrolik – çok yüksek kuvvetlere ve uzun vuruşlara sahiptir, ancak programlanabilir değildir. Büyük bir güç paketine ve borulara ihtiyaç duyuyorlar ve sızdırmaya eğilimlidirler.

2.Pnömatik – otomasyonda yaygın olarak kullanıldıkları için ucuzdurlar, ancak hava boruları gerektirir ve pahalıdır.

3.Elektrik – kompakt, programlanabilir, kablolamada çalıştırılması kolay, yüksek hız, kuvvet, hassasiyet ve kontrollü hızlanma ve yavaşlama özelliğine sahiptir. Enerji sadece hareket ederken tüketilir.

Otomasyonda, hidrolik aktüatörler, üstün kompaktlıklarından ötürü elektrikli doğrusal aktüatör giderek daha fazla yol kat etmektedir.

Diğer doğrusal aktüatör tipleri şunları içerir: doğrusal motorlar, ses bobinleri ve piezo-elektrik aktüatörler. 

Lineer Aktüatör

Konveyör yönlendirici örneği gibi, pozisyon veya yön değişiklikleri, tek bir aktüatör ile kolayca gerçekleştirilebilir. Diğer örnekler: ürünün dağıtılmasına izin vermek için bir kapı açmak ve bir kapağı kaldırmak. Kontur üzerinde kontrol ile, tek bir aktüatör konumlandırma yapabilir. Bir örnek, farklı karton boyutları için bir etiketleme makinesinin kafasını hareket ettirecektir.

Bir robot ile birçok robotik görev gerçekleştirilebilir. Üç eksen bir portalın büyük bir hacmi kaplamasına izin verir. Bu tür bir yapı, makine yükleme ve boşaltma, paketleme ve küçültülmüş, 3 boyutlu baskı için idealdir.

Diğer aktüatör uygulamalarının bir seçkisi aşağıdakileri içerecektir: bir serigraf boyunca bir “baskı silme” baskısı geçirme, bir yükseklik ölçüsü için bir lazer yükseklik sensörünü bir kutu üzerine taşıma, veya bir metal levhayı bir pres veya şekillendirme makinesine besleme.

Robot

Aktüatörler daha ucuz hareket sağlar, onları önemli bir otomasyon aracı haline getirir. Aktüatörler neredeyse sınırsız şekil, boyut ve yetenek çeşitliliğine sahiptir. Bazıları pnömatik veya hidrolik olarak çalışır, ancak elektrik gücü en yüksek esnekliği sunar ve programlanabilir olma avantajına sahiptir. Karmaşık hareketler için, elektrikli aktüatörleri senkronize etmeyi düşünün ve daha düşük bir maliyetle robotik avantajını toplayın. 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Devamı