Endüstriyel Otomasyonda Lineer Aktüatör Kullanımı

Endüstriyel Otomasyon

0 701
endüstriyel-otomasyon
endüstriyel-otomasyon

Daha fazla şirket ve sektör, karı artırmak, pazar payını artırmak ve doymuş rekabetçi bir pazarda yenilikçi kalmak için ekipman otomasyonuna yatırım yapıyor. Ancak otomasyonun faydaları, finansal yönün ötesine geçer ve bir şirketin faaliyetlerinin tüm seviyelerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Bu makalede, MEPA TEKNİK size  endüstriyel  otomasyon  hakkında eksiksiz ve ayrıntılı bir yanıtın yanı sıra sektör ne olursa olsun ekipmanınızın performansını artırmanızı sağlayacak eksiksiz, özelleştirilebilir ve entegrasyonu kolay çözümler sunar.

endüstriyel-otomasyon
endüstriyel-otomasyon

 

Ekipmanınızı neden otomasyon gereklidir?
1. Endüstriyel proses performansınızı iyileştirmek için otomatikleştirin
  • Güvenliği iyileştirmek ve insan sermayesini optimize etmek

Endüstriyel otomasyonu, insan hareketlerini daha hızlı ve verimli bir şekilde yeniden üretmeyi amaçlamaktadır. Endüstride otomasyon, makinelere sıkıcı veya tehlikeli görevler vermeyi mümkün kılar ve böylece kullanıcıların sağlık ve güvenliğini korur. Ayrıca, tekrarlayan veya düşük katma değerli görevlerin devralınmasına izin verir. Bu, işverenlere beşeri sermayeyi daha stratejik görevlere yeniden yatırma ve profesyonel tatmin ve yeniliği teşvik etme fırsatı sunar.

  • Üretkenliği ve kaliteyi iyileştirmek

Belirli görevlerin otomasyonu yalnızca üretim oranlarını hızlandırmakla kalmaz, aynı zamanda insan hatasından kaynaklanan kalite kusurlarını da sınırlar. Üretkenlik ve kalite, rekabet gücünü korumak isteyen her şirket için temel faktörlerdir.

  • Doğruluğu iyileştirme ve kaynakları optimize etme

Endüstriyel otomasyon, endüstriyel proseslerin hassas ve akıllı bir şekilde yeniden düşünülmesini sağlar. İsrafı sınırlayarak, kaynakların optimizasyonu yalnızca çevresel etkiyi değil, aynı zamanda bazen çok yüksek olabilen ve yenilikçi projelere yeniden yatırım yapılabilen üretim maliyetlerini de azaltmayı mümkün kılar.

Öğrenciler öğretmenlerle işbirliği yaptılar ve dört ayaklı bir robot olan bir tasarım seçtiler. Artık bu tür bir makinenin tanıtımlarını görmek çok yaygın: en ünlüsü Boston Dynamics “Spot” ve MIT “Cheetah”.

 

2. Ekipman performansınızı iyileştirmek için otomatikleştirin
  • Ergonomiyi iyileştirme

Bireyselliğin her yerde mevcut olduğu bir dünyada, ekipman kullanıcılarının kişiselleştirme ve konfor açısından giderek daha yüksek beklentileri var. Otomatik sistemler, ekipmanınıza ayarlanabilirlik ve ergonomi getirerek bu beklentileri karşılamayı mümkün kılar.

Otomatik sistemler, tüm kullanıcıların ekipmanı kişisel kullanımlarına yaşa, boyuta veya hareketliliğe göre basit bir şekilde uyarlamasına olanak tanır.

Tıp sektöründe ayarlanabilir hastane yatakları, tedavi masaları, hemşire arabaları veya diğer mobilyalar sadece hasta güvenliğini ve konforunu korumaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda hemşire personeline ergonomik bir duruş benimseme ve yorgunluk ve kas ağrısını azaltma imkanı sunar. Sağlık mesleğinin ne kadar zor olabileceğini bildiğiniz zaman bunlar temel parametrelerdir.

  • Konfor ve erişilebilirliğin iyileştirilmesi

Hem evde hem de kamusal alanda ekipman ayarlanabilirliği, kullanıcılara daha fazla konfor ve erişilebilirlik sağlamayı mümkün kılar. Dinlenme yatakları ve otomatik yatar koltuklar, herkese en rahat duruşu alma olanağını sunar.

Erişilebilirlik de önemli bir sorundur. Günümüz toplumunda herkes için erişilebilir hizmetler sunmak çok önemlidir. Tezgahlar, raflar ve değişken yükseklikte mobilyalar, ortamları her tür kişiye göre uyarlamayı mümkün kılar. Bu sistemler özellikle çocuklar, yaşlılar veya hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler için uygundur.

  • Çok yönlülüğü ve işlevselliği iyileştirme

Ayarlanabilir otomatik sistemler, ekipmanınıza daha fazla değer katmanıza ve onu çok yönlü ve çok işlevli hale getirmenize de olanak tanır. Bar masaları, yan sehpalar, yemek masaları ve bazalı yataklar, alanları optimize etmenize izin verirken aynı zamanda kullanıcılara daha fazla işlevsellik ve pratiklik katar.

3. Kullanıcı performansını iyileştirmek için otomatikleştirin

Otomatik ekipman aynı zamanda ev kullanımı için tasarlansa da, çoğunlukla işyerinde kullanılır. İyi bir sebep için. İşyerinde sağlık, artık tüm faaliyet sektörlerinde işverenler ve küçük işletme sahipleri için büyük bir endişe kaynağıdır. Performansı ve üretkenliği artırmak için iş yerinde sağlık ve güvenlik nasıl iyileştirilebilir? Cevap, ortamların ergonomisinde ve ekipmanın ayarlanabilirliğinde yatmaktadır.

endüstriyel-otomasyon-ayarlanabilir-masalar
endüstriyel-otomasyon-ayarlanabilir-masalar
Ergonomik bir duruşun benimsenmesini teşvik etmek

Günümüzde pek çok çalışan, işyerinde kötü duruşla ilgili hastalıklar nedeniyle işe gelemiyor, geç kalıyor veya daha az üretken. Bu, uzun vadede etkisiz hale gelebilir.

Sistemlerin otomasyonu, ayarlanabilir ve ergonomik ekipman tasarımının bir çalışanın refahı, bireysel performans ve çalışan devamsızlığı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olmasını sağlar.

Sağlığın iyileştirilmesi ve kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarının sınırlandırılması

Ergonomik bir duruş benimsemek, daha iyi kan dolaşımı ve beyin oksijenasyonu sağlar, bu da yorgunluğu azaltır ve konsantrasyonu ve reaktiviteyi artırır. Ayrıca, genellikle motivasyon eksikliğinden veya düşük üretkenlikten sorumlu olan bel basıncı ve boyun gerginliği gibi kas-iskelet sistemi bozukluklarını da azaltır.

Ayarlanabilir ve ergonomik ekipman, çalışanlara en iyi konfor ve erişilebilirlik koşullarında çalışma ve performanslarını optimize etme olanağı sunar.

Ekipmanların otomasyonu, şirketin her kademesinde birçok avantaj sunar. Ayarlanabilirlik ve ergonomi sağlayarak endüstriyel süreçlerin, ekipmanların ve hatta kullanıcıların performansını iyileştirir. Rahatlık ve kullanım kolaylığının ana öncelikler olduğu bir pazarda artık yavaş, sıkıcı ve tehlikeli manuel sistemlerin yeri yok.

 

Ekipmanınızı kolayca nasıl otomatikleştirebilirsiniz?

Teknoloji ve teknik ilerleme, basit, güvenilir sistemler geliştirmeyi ve çözümleri her tür endüstriyel, tıbbi veya konfor ekipmanına entegre etmeyi mümkün kılmıştır. Bunlar elektrikli lineer hareket sistemleridir. Bir veya daha fazla elektrikli lineer aktüatörle, aynı zamanda yumuşak ve sessiz otomatik hareketler sağlayan elektrikli kaldırma kolonları veya dişli motorlarla da çalıştırılabilirler.

1. Elektrikli lineer aktüatör nedir?

Elektrikli doğrusal aktüatör, dönme hareketini doğrusal harekete dönüştüren bir motordan oluşan bir cihazdır. Bir yükün basit ve güvenli bir şekilde itilmesine, çekilmesine, kaldırılmasına, indirilmesine veya eğilmesine olanak tanır.

Kontrol kutuları, el kontrolleri ve diğer aksesuarlar gibi tamamlayıcı teknolojilerle birlikte elektrikli aktüatörler, ekipmanınızı otomatikleştirmek için eksiksiz ve kullanımı kolay çözümler sunar.

endüstriyel-otomasyon-lineer-aktüatör
endüstriyel-otomasyon-lineer-aktüatör

İki  tür elektrikli lineer aktüatör vardır; paralel, dik açılı veya sıralı. Ekipmanınız için doğru cihazı seçmek birkaç faktöre bağlıdır:
Taşınacak yük
Gerekli hız
Gerekli görev döngüsü
Ekipmanınızda bulunan alan
Bulunduğu ortam
Ekipmanınız için doğru elektrikli lineer aktüatörü seçmek için lütfen ayrıntılı kılavuzumuza bakın.
Elektrikli kaldırma kolonları ve dişli motorlar gibi diğer cihazlar ekipman otomasyonu için kullanılabilir.
3. Elektrikli kaldırma kolonu nedir?

Elektrikli bir kaldırma kolonu, teleskopik bir boruya entegre edilmiş bir elektrikli lineer aktüatörden oluşur. Aktüatör itme ve çekme sağlar ve teleskopik boru kılavuzluk sağlar. Tasarımı, bazı endüstriyel otomasyon , tıbbi veya konfor ekipmanlarının yükseklik ayarlaması için bazen daha uygun olan güvenilir bir dikey hareket sağlar.
endüstriyel-otomasyon-kolon-motor
endüstriyel-otomasyon-kolon-motor
4. Redüktörlü  motor nedir?
Dişli motor, torku artırırken cihazın motorun hızını düşürmesini sağlayan bir motor ve bir dişli redüktörden oluşan bir cihazdır. Belirli ekipmanların endüstriyel otomasyonu için daha kompakt ve çok yönlü bir çözümü temsil eder.
endüstriyel-otomasyon-redüktörlü-motor
endüstriyel-otomasyon-redüktörlü-motor
5. Eksiksiz çözümler ve tamamlayıcı cihazlar
Elektrikli lineer aktüatörler ve kaldırma kolonları, entegre edilmesi kolay eksiksiz endüstriyel otomasyon çözümleri oluşturmak için bir kontrol kutusu ile birleştirilebilir. Bu, birkaç cihazın senkronizasyonuna, sistemin programlanmasına ve çeşitli ayarlara veya hafıza seçeneklerine izin verir. Tüm sistem daha sonra basit el kumandalarıyla kolayca kontrol edilebilir ve daha da yüksek performans için geniş bir aksesuar yelpazesiyle geliştirilebilir.

Endüstriyel otomasyon için neden elektrikli lineer aktüatörleri kullanmalısınız?

1. Elektrikli lineer aktüatörler yüksek seviyede kişiselleştirme sunar

Elektrikli aktüatörler, hızı, stroku ve cihaz ekini belirleyen kesin spesifikasyonlara göre tasarlanabilir. Diğer parametreler ve geri bildirimler de kontrol kutusu kullanılarak özelleştirilebilir, bu da sistemlerin kullanımını ve kurulumunu kolaylaştırır. Ayrıca, çeşitli cihazlar ve aksesuarlar, ekipmanınızın gereksinimlerine en uygun çözümü bulmak için sonsuz sayıda bileşim sunar.

2. Elektrikli lineer aktüatörler yüksek seviyede güvenlik sunar

Elektrikli aktüatörler, kendilerine ekstra güvenlik seviyesi sağlayan ve ekipmanın hasar görmesini önleyen çeşitli seçeneklerle tedarik edilebilir.

Örneğin alçaltma işlemi sırasında “sadece itme” özelliği, mekanizmaya girdiğinde yabancı bir nesnenin ezilmesini önler. Örneğin, yatar koltuklar için bacak kaldırmalarında veya tıbbi yataklar için ayarlanabilir sırtlıklarda bulunur.

Hızlı serbest bırakma sistemi, acil bir durumda hızlı düzleştirme için aktüatörün manuel olarak ayrılmasına izin verir. Bu seçenek, özellikle ayarlanabilir hastane yatağı arkalıkları için uygundur.

3. Elektrikli doğrusal aktüatörler, yüksek düzeyde programlama ve senkronizasyon sunar

Bilgisayar yazılımı ile donatılmış kontrol kutusu, aktüatörün farklı özelliklerinin kullanıcının ihtiyaçlarına göre (hız, strok, senkronizasyon, vb.) Ayarlanmasına olanak tanır. Ayrıca, konum bilgilerinin kontrol kutusuna geri bildirimine ve çeşitli cihazların senkronizasyonuna izin vermek için elektrikli aktüatörleri konum sensörleri ile donatmak da mümkündür.

4. Elektrikli lineer aktüatörler, ekipmanınız için uzun bir kullanım ömrü sunar

Elektrikli aktüatörler, toz ve nem gibi istenmeyen bileşenlerle başa çıkmak için özel olarak tasarlanmıştır, böylece mekanizmayı ve güvenilirliğini korur. Ayrıca, çalıştıkları ortama bağlı olarak ek bir Giriş Koruması (IP) derecesi ile donatılabilirler. Örneğin, ekipmanınız yoğun temizlik gerektiriyorsa veya zorlu endüstriyel ortamlarda (kir, toz vb.) Çalışıyorsa, yüksek bir IP derecesi özellikle uygun olacaktır.

5. Elektrikli lineer aktüatörlerin sistemlerinize entegre edilmesi kolaydır

Elektrikli aktüatörler kompakt cihazlardır. Boyutları, performanslarını hiçbir şekilde etkilemez ve küçük mobilyalar dahil ekipmanınıza kolay entegrasyona izin verir. Sistem birkaç cihaz gerektirdiğinde, bu kompaktlık, ekipmanınızın içinde bazen sınırlı olan alanı optimize etmeyi mümkün kılar.

6. Elektrikli lineer aktüatörler bakım gerektirmez

Hidrolik ve pnömatik sistemlerin aksine, elektrikli aktüatörler, borulardan veya kompresörlerden herhangi bir sızıntı riski taşımadıkları için bakım gerektirmezler. Bu, cihaz erişilemediğinde ek bir avantajdır (Velux penceresi, pergolalar). Ayrıca, elektrikli aktüatörler, strokun, diğer sistemlerde geçerli olmayan gereksinimleri karşılayacak şekilde hassas bir şekilde ayarlanmasına izin verir.

7. Elektrikli doğrusal aktüatörler, yüksek düzeyde kontrol ve planlama sunar

Bir kontrol kutusuyla birlikte elektrikli aktüatörler, kaynakların hassas ve optimize edilmiş kullanımı için yüksek düzeyde proses kontrolü ve planlaması ile akıllı sistemlerin tasarımını sağlar.

8. Elektrikli lineer aktüatörler, ekipmanınıza daha fazla performans getirir

Elektrikli aktüatörler, elektrikli kolonlar ve dişli motorlar, ekipmanınızın otomasyonu için güvenilir, dayanıklı ve ekonomik çözümlerdir.

Eksiksiz ve özelleştirilebilir otomatik hareket çözümleri

MEPA TEKNİK‘in uzmanlığımızı ve bilgi birikimimizi yenilikçi ve kaliteli çözümlerle 15 yılı aşkın bir süredir müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz.

Geniş bir yelpazede tasarlıyoruz:
  • Elektrikli lineer aktüatörler, elektrikli kaldırma kolonları ve dişli motorlar.
  • Uyumlu kontrol kutuları.
  • Ergonomik, tasarım ve kullanımı kolay el kontrolleri.
  • Daha fazla işlevsellik için çeşitli aksesuarlar.

MEPA TEKNİK  her şey için bir lineer aktüatör uyarlanabilir.çünkü her şeyin değişken olduğunu ve çözümünüzün seçiminin birçok parametreye bağlı olduğunu biliyoruz. Dikey entegrasyonumuz, otomasyon projenizde size eşlik etmemize ve özel ihtiyaçlarınıza göre size özel ve kişiselleştirilmiş çözümler sunmamıza olanak tanır.

Satış departmanınızla iletişime geçin ve projenize hemen başlayın!

MEPA TEKNİK

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Devamı