Kaldırma Ekipmanları için Elektrikli Lineer Aktüatörler ve Kolonları

Lineer Aktüatörler nedir? Nerede kullanılır?

0 869

 

Elektrikli lineer aktüatörler ve kaldırma kolonları, çeşitli mekanik hareketlere ve ayarlanabilir tıbbi ekipman tasarımına izin verir.2050 yılına kadar dünya nüfusu yaklaşık 10 milyar insana ulaşacak. % 20’sinin 65 yaşın üzerinde olması,% 22’sinin obez olması,% 12’sinin tip 2 diyabet olması ve% 66’dan fazlasının hayatlarında en az bir kez bel ağrısı çekmesi beklenmektedir.

Nüfus artışı ve hareketsiz yaşam tarzları sağlık sektörünü önemli ölçüde etkilemiştir ve tedavi ve önleme hizmetlerine yönelik talebin arttığını göstermektedir. Hastaneler giderek artan sayıda hastaya bakım sağlıyor ve önleyici, tedavi edici uygulamalar dünya çapında giderek yaygınlaşıyor.

Optimum bakım kalitesi için ayarlanabilir ve ergonomik tıbbi ekipman

Tüm hastalara en iyi bakım kalitesini sağlamak, büyük ölçüde insan sermayesine ve ellerindeki tıbbi ekipmana bağlıdır. Doğrusal hareket sistemleri, ergonomik ve ayarlanabilir ekipmanlarla her bir kişinin ihtiyaçlarını öngörmeyi ve hastaların ve bakıcıların konfor ve güvenlik beklentilerini karşılamayı mümkün kılar.

Elektrikli lineer aktüatörler ve kaldırma kolonları şunları sağlar:

 

  • Nazik ve kontrollü ayarlamalar. Elektrikli aktüatörlerin ve kolonların bir kontrol kutusuyla ilişkilendirilmesi, aynı zamanda, yumuşak ve sarsıntısız hareketler için birkaç cihazın programlanmasına ve senkronize edilmesine olanak tanır.
  • Hassas ayarlamalar. Hidrolik ve pnömatik sistemler, elektrikli aktüatörlerin ve kaldırma kolonlarının yaptığı gibi hassas strok ayarı sunmaz. Tıbbi bir ortamda hassasiyet, belirli bakım türlerinde, özellikle cerrahi bakımda hasta güvenliğini korumada kritik bir unsurdur.
  • Sessiz ayarlamalar. Tıbbi ortam, hastalar için stresli ve endişe verici bir ortamdır. Sessiz mekanizmalar, bireylerin iç huzurunu korumak ve onları arka plan gürültüsünden korumak için gereklidir.
  • Kolaylaştırılmış ayarlamalar. Ergonomik ve basit el kumandasıyla ayarlanabilir ekipman, iyileşme döneminde, yaşlı veya hareket kabiliyeti kısıtlı hastalara daha fazla erişilebilirlik ve otonomi sunar. Ayrıca, elektrikli aktüatörler, hidrolik ve pnömatik sistemlerin aksine bakım gerektirmez. Güvenilirdirler ve borular veya kompresörlerle ilgili olabilecek herhangi bir sızıntı oluşturmazlar.

Elektrikli aktüatörler ve kolonlar, hem kullanıcılara hem de yardımcılara daha fazla konfor ve güvenlik sağlar. Bakıcıların ergonomik bir duruş benimserken hastaya yardım etmelerine ve hareket etmelerine izin verir. Kötü duruşla ilgili yorgunluk ve ağrı, sağlıklarını ve iş kalitesini olumsuz etkileyebilir. Rahat bir duruş, bakıcıların tüm hastaları rahat ve güvenli bir şekilde tedavi ederken en iyi bakım kalitesini sağlamasına izin verecektir.

Elektrikli lineer aktüatörler ve kaldırma kolonları ile donatılmış tıbbi uygulamalar

Elektrikli aktüatörler ve kolonlar tıbbi ekipmanlara değer katar ve medikal sektörün artan gereksinimlerini karşılar.

Ayarlanabilir cerrahi, tedavi, bakım ve masaj masaları

Tedavi veya bakım masası, pratisyen hekimin ilk aracıdır. İster cerrahi, ister bakım veya sağlık masası olsun, herhangi bir hasta için kabul ekipmanıdır. Sağlık personelinin hasta etrafında rahatça hareket etmesi ve onu güvenli bir şekilde idare etmesi gerekir. Elektrikli aktüatörler ve kolonlar sayesinde, çeşitli ayarlamalar masalara ergonomi getirebilir: yükseklik, bacak desteği ve sırtlık. Tedavi tablolarına yönelik çözümlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için burayı tıklayın.

TA36 tıbbi elektrikli aktüatör, artırılmış bir hassasiyet düzeyi sunar. Sıfıra yakın eksenel boşluk, onu özellikle yüksek düzeyde hassasiyet gerektiren ameliyat masaları için uygun hale getirir.

Ayarlanabilir cerrahi, tedavi, bakım ve masaj masaları
Ayarlanabilir cerrahi, tedavi, bakım ve masaj masaları
Elektrikli hasta ve tıbbi yataklar

Tıbbi yataklar, hastane ortamının önemli bir parçasıdır. İyileşmelerinin büyük çoğunluğunu yatakta geçiren iyileşme dönemindeki hastaları barındırırlar. Ergonomik ayarlamalar, tüm hastaların yatağı kendi özel morfolojisine ve rahatlığına göre ayarlamasına ve daha fazla özerklik için erişimi ve kullanımı kolaylaştırmasına olanak tanır. Medikal yatak çözümlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayın.

TA31QR tıbbi elektrikli aktüatör, tıbbi yatak arkalıkları için ideal bir ek güvenlik seviyesi sağlar. Gerçekten de, hızlı serbest bırakma işlevi, acil bir durumda hızlı bir düzleşmeye izin verir.

kaldirma-ekipmanlari
Elektrikli hasta ve tıbbi yataklar

Elektrikli Medikal ve konsültasyon koltukları

Hastane odasının hastaları ve ziyaretçilerini barındırmak için geniş bir sandalyeyle donatılması yaygındır. Elektrikli aktüatörler, örneğin birisinin ayağa kalkmasına yardımcı olmak için sandalyeleri bir kaldırma sistemi ile donatarak ve koltuk arkalığı eğimi, bacak desteği veya koltuk başlığı hareketleri gibi diğer konfor ayarlamalarıyla hastane odası sandalyelerine daha fazla ayarlanabilirlik ve konfor sağlar. Bu sandalyeler, hastanın uzanmasını gerektirmediğinde belirli bakım türlerini de sağlayabilir.

TA31 elektrikli aktüatör, özellikle tıbbi mobilyaları donatmak ve yumuşak ve sessiz ayarlamalar sağlamak için çok uygundur.

Ayarlanabilir tıbbi yemek masaları ve ilaç arabaları

Tıbbi arabaların ve yan masaların yüksekliği elektrikli kolonlar kullanılarak ayarlanabilir. Böylece, ister hasta ister bakıcı olsun, kullanıcıların boyuna uyum sağlayacaklardır. Hemşireler görevleri için düzenli olarak araba kullanırlar. Yükseklik ayarı, ergonomik bir duruş benimsemelerine ve yorgunluk ve kas-iskelet sistemi bozukluklarını sınırlamalarına izin verecektir.

TL27 elektrik sütunu, tıbbi iş istasyonlarının güvenilir yükseklik ayarını sağlar. Bir AC çıkışı ile donatılmış olarak, bilgisayar veya monitör gibi aktivite için gerekli olan diğer herhangi bir cihaza bağlanabilir.

kaldirma-ekipmanlari
Ayarlanabilir tıbbi yemek masaları ve ilaç arabaları

Ayarlanabilir görüntüleme cihazları

Görüntüleme cihazları, hastanın boyutuna ve röntgen çekilen alana göre hassas hareketlerin ayarlanmasını gerektiren hacimli ekipman parçalarıdır. Bu hassasiyet, hasta güvenliğini sağlamak ve net görüntüler elde etmek için gereklidir. Hasta bir destek üzerinde uzandığında, destek ayrıca X-ışını makinesi ile optimum konumlandırma elde etmek için ayarlanabilir. Elektrikli aktüatörler ve kolonlar, masa ve görüntüleme cihazlarının güvenilir ve hassas şekilde ayarlanmasına izin verir.

TL3 elektrikli kaldırma kolonu, 4.000N’a kadar dayanabilen sağlam bir cihazdır. Özellikle görüntüleme cihazları gibi büyük tıbbi ekipmanların yükseklik ayarlaması için uygundur.

TA37 tıbbi elektrikli aktüatör, röntgen hastaları için tıbbi masaların yükseklik ayarı için idealdir.

Ayarlanabilir oftalmik ekipman

 

Elektrikli kaldırma kolonları, oftalmik ekipmanın yükseklik ayarına ve kişilerin boyutlarına tam olarak uyarlanmasına izin verir. Ayrıca, daha sonra cihazın yüksekliğine göre uyarlanabilen ve hastanın boyutu ne olursa olsun rahat ve ergonomik bir duruş sağlayan pratisyen koltuğunu donatmak da mümkündür.

 

TL27 elektrik kolonu, özellikle tıbbi ekipman yükseklik ayarı için tasarlanmıştır. Elektrik prizi, Ethernet prizi ve el kontrol yuvası ile donatılmış olup, kullanıcıya rahatlık ve işlevsellik sunar. Oftalmik ekipman çözümümüz hakkında daha fazla bilgi edinmek için burayı tıklayın. X-ışını hastaları için tıbbi tablolar.

Elektrikli hasta liftleri

Hasta asansörü, iyileşme döneminde olan veya hareket kabiliyeti kısıtlı bir kişiyi hareket ettirmek için daha yüksek bir güvenlik seviyesi gerektirir. Elektrikli aktüatörler, bakıcıların, hareket kabiliyeti azalmış hastaları bir yerden diğerine nazikçe ve güvenli bir şekilde aktarırken, yük hareketiyle ilgili potansiyel kas-iskelet rahatsızlıklarından kaçınmak için duruşlarını koruyacak şekilde uyarlanmış cihazlardan yararlanmalarını sağlar.

TA23 elektrikli aktüatör, ağır yükleri destekleyebildiğinden özellikle hasta asansörleri için uygundur. Ayrıca, bir elektrik kesintisi durumunda hastanın manuel olarak indirilmesine olanak tanıyan bir manuel serbest bırakma işlevi ile donatılabilir. Çıkarılabilir bir batarya ile donatılmış TC12AC kontrol kutusunu birleştirmek, ek bir hasta güvenliği düzeyi sağlar. Hasta kaldırma çözümlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayın.

kaldirma-ekipmanlari
Elektrikli hasta liftleri

Dikey yardım için elektrikli ekipman

Dikey yardım ekipmanı, hareket kabiliyeti kısıtlı kişilerin zorlanmadan ayağa kalkmasına, düşme veya yaralanma riskine sahip olmalarına yardımcı olmak için elektrikli aktüatörler veya kolonlarla donatılabilir. Bu ekipman, hastaların güvenle ayakta durmasını sağlayan yumuşak ve akıcı bir ayarlama sunar. Özellikle bir hastane yatağı veya tıbbi koltuk yakınında kullanıma uygundurlar.

Elektrikli ayarlanabilir dişçi koltukları

Diş hekimi koltukları, pratisyenin uygun bakımı sağlamasına olanak sağlamak için çeşitli ayarlamalar gerektirir. Tedavi edilecek alanın iyi bir şekilde görülebilmesi için hasta kaldırılmalı ve eğilmelidir. Bu ayarlamalar ayrıca uygulayıcının daha rahat bir duruş benimsemesine ve sırt ağrısı ve boyun sertliğinden kaçınmasına izin verir. Dişçi koltuğu çözümlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayın.

TFS8 ayak pedalı, özellikle dişçi koltukları gibi el müdahalesi olmadan ayarlama gerektiren ekipmanlar için uygundur. Bu, diş hekiminin çalışmasını kesintiye uğratmadan ve odaklanmaya devam etmeden hastanın konumunu hassas bir şekilde ayarlamasına olanak tanır.

 

MEPA TEKNİK’İN ayarlanabilir tedavi ekipmanı çözümleri
MEPA TEKNİK , sağlık sektörü için eksiksiz ve özelleştirilebilir çözümler sunar. Üreticilere tıbbi ekipman otomasyonu ve ayarlanabilirliği için elektrikli lineer aktüatörler ve kaldırma kolonları, dişli motorlar, kontrol kutuları ve el kontrolleri sağlıyoruz.

Cihazlarımız, tıbbi ortama uyumlu bir şekilde entegre olan ölçülü ve şık bir alüminyum tasarıma sahiptir. Ayrıca kullanıcılara daha fazla güvenlik ve rahatlık sağlamak için birçok aksesuar üretiyoruz: Kablosuz alıcılar, yatak altı lambaları, okuma lambaları, acil durum düğmeleri, çağrı düğmeleri, USB bağlantı noktaları, bağlantı kutuları, basınç sensörleri vb.

kolon-motor-lineer-aktüatör
kolon-motor-lineer-aktüatör

Kalite, güvenlik ve tıbbi standartlar

Elektrikli aktüatörlerimiz sağlamdır ve bariatrik ekipman dahil olmak üzere ağır yükleri desteklemek için tasarlanmıştır. Tıbbi bir ortamda çalışmak üzere özel olarak tasarlanmışlardır ve yüksek hijyen koşulları ve deterjanlarla yoğun temizlik ile başa çıkmak için ek bir koruma derecesi ile donatılabilirler.

Kalite ve güvenlik, müşterilerimize garanti etmek istediğimiz faaliyetlerimizin temel ayrıcalıklarıdır. Cihazlarımız titizlikle test edilmiştir (EMC) ve Avrupa tıbbi standartlarını karşılar: EN IEC 60601-1 ve EN IEC 60601-1-2, elektro-tıbbi cihazlar için temel güvenlik ve performans gereksinimlerini tanımlar.

Tedavi ekipmanına yönelik çözümlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen satış departmanınızla iletişime geçin!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Devamı