Robot uygulamalarında MA2 Lineer Aktüatörler

0 657
Mekatronik robot tasarımda MA2 Lineer Aktüatör kullanımı 

Robot uygulamalarında Projelerinde MA2 Lineer Aktüatör  kullanan kıdemli mühendislik öğrencilerini desteklemek için bize verdikleri bu fırsat sebebiyle   Güney Fransa’nın Gard kentindeki IMT Mines d’Alès okuluna teşekkür ederiz.

Robot uygulamalarında Lineer Aktüatörler
Robot uygulamalarında Lineer Aktüatörler
Öğrenci Meydan Okuması

Öğrencilerin projesi, Fransız Alternatif Enerjiler ve Atom Enerjisi Komisyonu’ndan (CEA) alınan belirli bir özete dayanıyordu. CEA’nın ihtiyacı, özellikle nükleer söküm konusunda insanlar için erişilemeyen veya tehlikeli olan radyolojik ve fizyokimyasal alanları haritalayabilen robotlar geliştirmekti. Öğrencilerden basamaklar, delikler veya merdivenler gibi çeşitli engelleri aşabilen bir mobil prototip tasarlamaları istendi.

Mühendislik öğrencileri düşük bütçe ile çözümleri

Mühendislik öğrencileri son yıllarını proje başlangıcından programlamaya, mekanik ve elektrik tasarımından ekipman araştırma ve geliştirmeye kadar prototip geliştirerek geçirdiler – sadece 4000 USD bütçeyle ders ve sınavlara girerken altı ay içinde A’dan Z’ye her şeyi yaparak. Proje ekibi, CEA’ya ve hem sanayicilerin hem de öğretmenlerin yer aldığı bir jüri için bir robotu tanıtmak zorunda kaldı.

Proje lideri Clément Thomaso bize kendi bakış açısını verdi: “Bu bir okul projesi olmasına rağmen, bu tür çalışmaları çevreleyen akademik sistemden uzaklaşmaya ve yayınlanan bildiriye yanıt vererek profesyonel bir statü benimsemeye yönlendirildik. CEA tarafından. ” »

Daha fazla beklemeyin … Dört ayaklı robot projesi hakkında bilgi edinin!

Haritalama robotları, biriktirilmesi gereken ekipmanı veya kontrol edilmesi gereken yüzeyleri (zeminler veya duvarlar) içeren ilgilenilen odaları taramak için kullanılır.

Bu robotlar operasyonel ihtiyaçlara cevap vermeli ve insan tarafından ve insan için yaratılan bir ortamda hareket edebilmelidir. Daha sonra basamakları, delikleri veya merdivenleri geçmeleri gerekir. Bunun için MA2 lineer Aktaütör tam olarak uygundur.

Öğrenciler öğretmenlerle işbirliği yaptılar ve dört ayaklı bir robot olan bir tasarım seçtiler. Artık bu tür bir makinenin tanıtımlarını görmek çok yaygın: en ünlüsü Boston Dynamics “Spot” ve MIT “Cheetah”.

Elektrikli Aktüatörler: Robotlar için bir çözüm

Ekip, robotun bacakları için dört aktüatör kullanmayı seçti. MA2 lineer aktüatör, düşük ağırlığa, itme kuvvetine ve optimum hıza sahip oldukça esnek bir ekipman parçası olduğu için seçildi. Salon sensörleri ve bir beyin ile donatılmış olan robot yürür ve hareket eder. MA2 lineer aktüatöre entegre potansiyometre yüksek hassasiyete sahiptir – hareketlerin ve hafızaya alınmış sistem konumlarının kontrol edilmesinde önemli bir unsurdur. IP69 koruma sınıfı, yüksek basınçlı su jetleriyle dekontaminasyon için ekstrem gereksinimleri karşılar.

Robot uygulamalarında Lineer Aktüatörler
Robot uygulamalarında Lineer Aktüatörler

 

Proje lideri Clément Thomaso’dan birkaç söz:

“MEPA TEKNİK bize dört MA2 elektrikli aktüatör sunarak bize gerçekten yardımcı oldu. Bu hediye olmasaydı, bütçemiz dahilinde kalamazdık ve seçimler yapmak zorunda kalırdık … MEPA TEKNİK ekibi finalimize katılmamıza çok yardımcı oldu. proje sınavı.

MA2’yi yapmak için kullanılan yüksek kaliteli malzemeler, robotumuzun dayanıklılığını garanti ederek kavramasını sıkılaştırmamıza ve güçlendirmemize olanak tanır. Paralel motor estetik açıdan bizim için bir avantajdı, 90 ° motor ise robotumuzun genişliğini büyük ölçüde artıracaktı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Devamı