Gıda Makineleri Üretiminde Lineer Aktüatör Kullanımı

Gıda Makineleri Üretiminde Lineer Aktüatör Kullanımı

0 487

Gıda Makineleri

Günümüzün talebini karşılamak için gıda makineleri  endüstrisinin verimli olması gerekiyor. Bu, görevlerin çoğunun otomatikleştirilmesi gerektiği anlamına gelir. Elektrikli lineer aktüatörler, gıda işleme endüstrisinin artan ihtiyacın önünde kalmasını sağlamada kilit bir rol oynar.

2017’den bu yana, gıda makineleri , işlemenin neredeyse üçte biri ve ambalajın % 94’ü otomasyon kullanıyor. Gıda işlemeye otomasyon eklemek, daha hızlı üretime olanak tanır. Bu aynı zamanda ürünün kontrol düzeyini ve kalitesini de artırır.

Ekmek Üretim Makineleri

Gıda makineleri  otomasyonda önemli teknolojik gelişmeler olmuştur. Bu, unlu mamullerin makinelerini içerir. Ekmeği bir istasyondan diğerine taşımak için elektrikli lineer aktüatörlerin kullanılması, sürecin verimli bir şekilde kontrol edilmesini sağlayarak kaliteyi garanti eder. MEPA TEKNİK’in MA5‘i bu uygulama için mükemmel bir seçimdir. MA5, zorlu ortamlarla karşılaşan uygulamalar için tasarlanmıştır. IP69K koruması, yüksek sıcaklığa, yüksek basınçlı su jetlerine ve toz ve diğer katı kirletici maddelerin girişine dayanabilir.

Konveyör Sistemleri

Otomatik bir sisteme sahip olduğunuzda, sürecin kesin olması önemlidir. Elektrikli lineer aktüatörler,  Gıda Makineleri  konveyörlerinin gerektiğinde kapıları açmasını ve ürünleri doğru hatta yönlendirmesini sağlayarak sürece yardımcı olur. TA2‘miz bu uygulama ile mükemmel çalışır; yıkamaya dayanacak ve dar alanlara sığacak şekilde tasarlanmıştır.

Gıda Makineleri

Ergonomik İş İstasyonlar

Gıda Makineleri  işinde  çalışan kişilerin rahat bir şekilde çalışabilmesi gerekiyor. Burası ergonomik istasyonların devreye girdiği yerdir. Her çalışanın bireysel yüksekliklerini barındıran yüksekliği ayarlanabilir iş istasyonlarına sahip olmak, çalışanların daha verimli çalışmasını sağlar. Endüstriyel kolonlarımız TL3, TL5 ve TL17 ile TL18 bu uygulamayı destekleyecektir.

Paketleme Robotları

Gıda Makineleri  işlemin son evresini tamamlamak için gıdanın paketlenmesi gerekir. Bu, robotun istenen yüksekliğe kaldırılmasına ve indirilmesine yardımcı olan elektrikli sütunlara bağlı robotik kollar kullanılarak verimli bir şekilde yapılır. Bu işlem, gıdanın yüksek hacimlerde bile hızlı bir şekilde etiketlenmesini ve paketlenmesini sağlar. TL3, TL18 ve TL27 kolonumuz bu uygulamayla iyi çalışarak ağır yüklere izin verir.

Gıda Makineleri

Otomasyon, çoğu sektörde geleceğin yolu olduğundan, gıda işleme trendi takip ediyor. Kalite ve verimlilik önemlidir ve otomatik süreçler, daha yüksek kusur tespiti ile daha fazla kontrol sağlar.  MEPA TEKNİK ürünleri, baştan sona sürecin her adımında yardımcı olur. Gıda Makineleri için çözümlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, bugün bizimle iletişime geçin.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Devamı