Havuz Lifti Kullanımında Elektrikli Aktüatörler

Havuz lifti Kullanımında Elektrikli Aktüatörler

0 527

Engelli Bireylerin Havuz Kullanımında Elektrikli Aktüatörler

Havuz Lifti Kullanımında Elektrikli Aktüatörler!

Sıcaklıklar yükseldiğinde, her geçen gün rahatlamadan, klimalı ortamlarda gerçekleşmeye başlayan pek çok aktivite vardır. Yine de çoğu kişi için yaz çok önemli bir aktiviteye işaret ediyor: yüzme. Bir havuza girip çıkmak, dalış tahtasına doğru yarışmak ve gün boyu egzersiz yapmak için turlarınızı yapmak birçok kişi için eğlenceli eğlencelerdir. Ancak hareketlilik kısıtlandığında ve bir birey artık kendi gücüne sahip bir havuza güvenli bir şekilde girip çıkamadığında ne olur? Bu durumlarda Havuz lifti devreye girer.

Havuz Kaldırma Amacı

Hala yüzme sporundan zevk alan veya düzenli rutinlerin stresini hafifleten rehabilite edici su egzersizleri için havuzları kullanmaya ihtiyaç duyan engelli veya yaşlı yetişkinler için havuz asansörleri, kullanıcının güvenliği için önemli bir ekipman parçasıdır. Bir havuz lifti kullanıcısı, artrit, yaralanma ve sakatlıklar veya kilo sorunları nedeniyle ağırlık taşıma faaliyetlerinde zorluk yaşayacaktır. Tekerlekli sandalye kısıtlaması olan bireylerin ayrıca terapötik veya eğlence aktiviteleri için havuzlara veya kaplıcalara erişime ihtiyacı olabilir, bu nedenle havuz liftleri sudan güvenli girişler veya çıkışlar için gereklidir.

Lineer Aktüatörler Havuz Liftlerinde  Nasıl Çalışır?

Basit manuel askılardan uzaktan kumandalı otomatik liftler kadar çok çeşitli havuz kaldırma uygulamaları vardır. Ancak son yıllarda birçok havuz sahibi ve işletme, güvenlik avantajları ve kullanım kolaylığı nedeniyle otomatik havuz lifti tercih etmeye başladı.

Elektrikli lineer aktüatörler, havuz lifti uygulamalarına kolayca entegre edilir: motorun dönme kuvveti, bir kontrol sistemi ve ahizenin talimatı aracılığıyla yükleri itip çekerek doğrusal harekete aktarılır. Hem kullanıcı hem de havuzun içinde ve dışında kullanıcıya yardımcı olan kişi, aktüatörün hareketlerini kontrol edebilir. Tipik olarak, elektrikle çalıştırma pürüzsüzdür ve sistem düşük gürültü çıkışına sahiptir, bu nedenle kullanıcı uygulamanın kullanımı sırasında hem güvenli hem de rahattır.

Havuz Lifti Çeşitleri

Platform Asansörleri

Havuza saygın ve rahat bir şekilde girip çıkma ihtiyacı duyanlar için güvenli bir yol sunarken, havuz alanının estetiğini korumak isteyenler için platform asansörleri doğru seçimdir. Bu rampalar genellikle minimum yer kaplar ve çok yüksek ağırlık seviyelerini kaldırıp indirebilir, çalıştırıldığında sessizdir ve her zaman stabildir. Ayrıca birden fazla el cihazı kontrolü ve şarj edilebilir ve yedek piller de içerebilirler, böylece elektrik kesintisi veya kaybı konusunda asla endişelenmeyin.

Portatif Liftler

Portatif havuz lifti güverteden ve sudan kendi kendine çalışabilir ve demirli bir pozisyon gerektirmez, bu nedenle gerektiğinde kolayca hareket ettirilebilir. Portatif asansörler, bir platform havuz lifti yapabildiği aynı yüksek ağırlıktaki yükleri kaldıramazken, yine de önemli ağırlıkları kaldırabilirler.

Bu hareketli liftler  çoğu, havuz güvertesinde herhangi bir pas oluşumunu önlemek için korozyon korumasını en üst düzeye çıkaran ve ayrıca makineyi zaman içinde hava koşullarına bağlı hasarlardan koruyan bir kasa ile tamamen sızdırmaz hale getirilmiştir. Bu taşınabilir asansörler, kullanılmadığında kolayca gözden uzak bir yerde saklanabilir.

Sabit Havuz Liftleri

Sabit Havuz Lifti , stabil ve hareket açıklıkları nedeniyle genellikle en popüler havuz kaldırma seçeneğidir ve üniteyi tamamen sabitlemek için sağlam betonun bulunduğu yer altı havuzları ve kaplıcalar için tasarlanmıştır. Bu asansörlerin çoğu güverteden ve sudan kendi kendine çalışabilir, böylece kullanıcılar yardım almadan havuza girip çıkabilir. Genel olarak, güvenli havuz asansörleri, platform asansörünün kaldırabildiği aynı yüksek ağırlıktaki yükleri idare edemez, ancak yine de önemli ağırlıkları kaldırabilir. Bununla birlikte, bazı modeller 250kg  kaldırabilir. Bu asansörlerin çoğu, kolay yükleme ve boşaltma için 360 derecelik dönüş teknolojisini de kullanır.

Bu havuz liflerinden bazıları, kullanım sırasında kullanıcının dengesini ve konforunu önemli ölçüde iyileştirmek için dengeleme veya aktarma çubukları, aşağı katlanır kolçaklar, ayaklıklar ve koltuk başlıkları gibi aksesuarları içerir. Emniyet kemerleri ayrıca isteğe bağlı eklentilerdir.

Su ortamı nedeniyle, tüm çalıştırma sisteminin su geçirmez olması mutlak bir gerekliliktir. Doğrusal aktüatörler, bu uygulamanın ihtiyaç duyduğu özelleştirilmiş koruma seviyesine göre mühürlenebilir; bu, havuz asansörleri için IP66 veya daha yüksek bir derecelendirmenin gerekli olduğu anlamına gelir.

MEPA TEKNİK  Neler Sunabilir?

MEPA TEKNİK , bazıları çeşitli havuz lifti uygulamalarında kullanılan yüksek kaliteli, özelleştirilebilir elektrikli lineer aktüatör sistemleri sunar. Asansör projelerinize ve lineer hareket gerektirebilecek diğer uygulamalara kolayca entegre olacak IP derecelendirmeleri ve özellikler sunuyoruz.

Aslında, MEPA TEKNİK, sistemin klor ve kıyı iklimleri gibi sert havuz kimyasallarına dayanmasını sağlamak için tuz püskürtme testinden geçmiş paslanmaz çelik bileşenlere ve donanıma sahip olacak şekilde ürünlerimizi güncelledi. Ayrıca, aktüatörün muhafazası için bir UV koruma kaplaması sunuyoruz ve bu özelleştirilebilir seçenekler, asansörün yıl boyunca korozyon veya hasar olmaksızın dışarıda kalmasını sağlıyor. Ayrıca, IP67 korumasına sahip, yani otuz dakika boyunca bir metrede suya daldırılabilen ve normal şekilde çalışmaya devam eden TH24 ahize cihazını da sunuyoruz.

Daha fazla bilgi için web sitemize bakın veya yerel satış ekibinizle iletişime geçin.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Devamı