Lineer Aktüatörlerin Senkronizasyonu

Lineer Aktüatörler nedir? Nerede kullanılır?

0 1.825

Lineer Aktüatörlerin Senkronizasyonu

Bir elektrikli lineer aktüatör , çeşitli farklı endüstrilerdeki uygulamalar için ideal bir çözüm olabilir. Bununla birlikte, eğer uygulama yeterli olmadığında yükü taşımak için iki veya daha fazla aktüatör gerektirirse ne olur? Bu durumda, lineer aktüatörler senkronize hareket sağlayacak şekilde tasarlanmalıdır. Lineer Akt üatör senkronizasyonu, hassas kontrol ve eşit yük dağılımı sağlamak için lineer aktüatörlerin aynı hızda hareket etmesini sağlamak için önemlidir. Eşit olmayan bir yük dağılımı varsa, hem lineer aktüatör hem de uygulama için zararlı olabilecek ani yükler oluşturma riskini üstlenirsiniz.

Eşzamanlı kontrol, tipik olarak Hall sensörleri veya potansiyometreler formunda geri besleme cihazları kullanarak her lineer aktüatöre değişken voltaj gönderir. Hall sensörleri, kullanıcının motorun ne kadar hızlı ve ne yönde döneceğini belirleyebilmesini sağlayan bir kare dalga darbe sinyali verir. Lineer Aktüatör hızını ve hizalamadaki pozisyonu korumak için çoklu lineer aktüatörler arasındaki darbe çıkışlarını, sayımlarını karşılaştırmak için bir kontrol kullanılabilir.Bir potansiyometre, gerilimi belirlemek için tüm bağlı lineer aktüatörlerde bir kontrolör ile karşılaştırılabilen voltaj – direnç şeklinde bir analog sinyal çıkışı sağlar. Lineer aktüatör senkronizasyonunu sağlamak için bu iki yöntemden herhangi biri kullanıldığında, uygulamanız sorunsuz ve verimli bir şekilde çalışmalı ve lineer  aktüatör arızası eşit olmayan yük dağılımı ve tork riskini azaltır.

Lineer Aktüatör çözümlerimiz hakkında daha fazla bilgi için lütfen teknik mühendisi ekibimizle İletişime  geçin.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Devamı