Tarım Makineleri ve Lineer Aktüatör Kullanımı

Tarım Makineleri ve Lineer Aktüatör Kullanımı

0 2.679

Tarımın Önemi

Tarımın gelişimi 10.000 yıl öncesine dayanabilir ve o zamandan beri insan uygarlığının evriminde önemli bir rol oynamıştır. Neolitik Devrim, avcı-toplayıcı yaşam tarzlarının yerini şehirler ve medeniyetlerin gelişmesine yol açan kalıcı yerleşim ve güvenilir gıda kaynağı lehine değiştirmiştir. Bir sonraki büyük değişim, özellikle 1800’lerde meydana gelen Tarım Devrimi idi. Bu dönemde, tarım makineleri ve teçhizat tanıtıldı, bu da işi daha az, zor ve zaman alıcı hale getirdi. Günümüzde, makineler tarım endüstrisinin bel kemiği haline gelmiştir. Bu nedenle, çiftçilerin güçlü, dayanıklı ve güvenilir ekipmanlara erişimlerinin olması zorunludur.

Bugün Sektörün Operasyonel Zorlukları

Tarım süreci, ekipmanın doğru ve esnek olmasını gerektirir; Bileşen parçaları, sistemin düzgün çalışması için sıkı kalite kontrolünden geçmek zorundadır. Arızaya yol açabilecek ve hem ekipmanı hem de operatörü riske atabilecek birçok zorluk vardır. Bunlar: sert dış hava koşulları, yüksek sıcaklıklar, paslanma, korozyon ve yağlama kaybı. Bütün bu faktörler makinelerin üretim değerini etkiler.

Elektrikli lineer aktüatör, eksiksiz bir otomasyon çözümü sunar ve çeşitli dış mekan elemanlarına ve uysunsuz ortam koşullarına dayanabilir. Elektrikli aktüatörler, operatörlere hassas konum geribildirimi ve hızlanma ve hız üzerinde esnek kontrol sağlayan gelişmiş kontrol sistemlerine entegre edilebilir.

Pnömatik ve hidrolik sistemlere kıyasla, elektrikli lineer aktüatörün kurulumu daha kolaydır, daha az yer kaplar ve rutin bakım gerektiren hortumlara veya pompalara sahip değildir. Ek olarak, elektrikli aktüatör sistemleri temiz, toksik olmayan ve enerji tasarrufludur. Çevreye duyarlı donanımlarla ilgili artan talepleri ve yasaları yerine getiriyorlar. Aşağıdakiler, elektrikli lineer aktüatörlerin tarım endüstrisini iyileştirmede rol oynayabilecekleri bazı uygulamalardır:

TARIM MAKİNELERİ

Biçerdöverler

Biçerdöver
Biçerdöver

Biçerdöver, hava koşullarına dayanacak ve makine üzerindeki ekin yerlerini toplayarak mekanik strese girecek şekilde tasarlanmıştır. Elektrikli aktüatörler, farklı ürün çeşitleri arasında kullanıcı dostu ayarların yapılmasını sağlamak için düzgün ve doğru bir şekilde çalışmasını sağlar. Elektrikli aktüatör çözümleri şunları içerir:

  • Ürüne bağlı içbükey ayarı
  • Muayene için tahıl deposu kapaklarının açık ve kapalı olması
  • Testere ve kesici ünitelerin nişan ve ayrılması
  • Başlığın hız ayarı

Tohum ekme makinesi

Tarım Makineleri
Tarım Makineleri

Tohumlu matkap yüksek düzeyde bir doğruluk ve hassasiyet gerektirir. Uygun maliyetli bir ürün elde etmek için doğru miktarda tohumun hassas bir şekilde yayılması gerekir. Bunlar, elektrikli aktüatör sistemlerinin bir ekim makinesinde kullanılabilme çözüm yollarından bazılarıdır:

  • Ürün / tohum rotasyonu için dozaj ünitesinin ayarlanması
  • Proses atıklarını azaltmak için işaretleyicileri kaldırmak ve indirmek
  • Tohum kapağındaki tank kapağının açılması ve kapatılması

Traktörler

Traktörler
Traktörler

Traktör çeşitli operasyonlar için kullanılır ve elverişsiz hava koşullarında bile yüksek seviyede kontrol sağlayabilmelidir. Kompakt boyut ve programlanabilir kontrol sistemleri sayesinde elektrikli aktüatör sistemleri, kullanıcılar için güvenlik ve üreticiler için basit kurulum sağlar. Bir traktörde aşağıdaki şekillerde çalışabilirler:

  • PTO hızının ayarlanması
  • Vites değiştirme, PTO ve pencerelerin açılması / kapatılması
  • Kolay erişim ve rutin bakım için başlık kaldırma uygulamaları

Püskürtücüler

Tarım Makineleri
Tarım Makineleri

Hassas ayarlama etkili püskürtme ekipmanında önemli bir faktördür. Rüzgarlı havalarda, atıkları en aza indirmek ve verimliliği en üst düzeye çıkarmak için sprey yönünü kontrol etmek özellikle önemlidir. Elektrikli lineer aktüatörler, doğru püskürtme ve kolay kontrol sağlayarak büyük bir etkiye sahip olabilir. Aşağıdakiler elektrikle çalıştırma yoluyla geliştirilebilecek birkaç önemli püskürtücü bileşenidir:

  • Çıkış nozulu yüksekliği ve açı kontrolü
  • Sprey kolunu aktive etmek veya devre dışı bırakmak
  • Gerektiğinde tam olarak püskürtme yapabilmek için sprey kolunun hassas ayarlanması

Gübre Dağıtıcılar

Tarım Makineleri
Tarım Makineleri

Etkin bir şekilde işlev görebilmek için yayıcılar yüksek hassasiyet gerektirir. Elektrikli lineer aktüatör, her bir spesifik alana doğru miktarda gübre ve böcek ilacının yayılmasını sağlayan yenilikçi bir konumlandırma sistemi sunar. Bunlar, elektrikli aktüatörlerin, yayıcıların verimliliğini artırmadaki etkileri şunlardır:
Gübre çeşidine bağlı olarak serpme düzeninin ayarlanması

  • Hız değiştiğinde bile gübrenin doğru dozlanmasını sağlaması
  • Başlangıcında gübre tedariki için start / stop özelliğinin otomasyonu
  • Tank kapağının açılıp kapanmasının kolay kontrolü

Yem Harmanlayıcıları (SILAJ MAKİNASI)

Sılaj Makinası
Sılaj Makinası

Sert koşullar, çok çeşitli ürünlerle birlikte, yem hasat makinelerinin dayanıklı ve esnek olmasını gerektirir. Elektrikli lineer aktüatörler entegre kontroller ve minimum bakım ile optimum performansı kolaylaştırır. Bir yem hasat makinesinde dikkate değer elektrikli aktüatör fonksiyonları şunlardır:

  • Ürün hızlandırıcılarının ve mısır silajının ayarlanması
  • Kontrol sistemlerinden geri bildirim pozisyonu
  • Ekipman Çözümleri için Aktüatörler

TARIM MAKİNELERİ ve LİNEER AKTÜATÖR

MA2 Serisi

lineer aktüatör
lineer aktüatör

MA2 serisi lineer aktüatörü, zorlu çalışma ortamlarına sahip ve dayanıklılık gerektiren uygulamalar için özel olarak tasarlanmıştır. Opsiyonel IP69K koruması, yüksek sıcaklık, yüksek basınçlı su jetleri ve toz ve diğer katı kirletici maddelere girmesini sağlar. MA2 ayrıca, dış boru boyunca kullanıcının vuruş uzunluğunu ayarlamasına izin veren isteğe bağlı Reed anahtarlarına sahiptir. Geliştirilmiş kontrol ve hareket doğruluğu için MA2, uygulama gereksinimlerinize bağlı olarak birçok farklı geri bildirim seçeneği ile özelleştirilebilir.

TA2 / TA2P Serisi

TA2 ve TA2P serisi lineer aktüatörleri kompakt, sağlam ve belirli dış ortamlarda iyi performans gösterebilir. Bu doğrusal aktüatör, kuvvet veya kabiliyetin feda edilemeyeceği küçük alanlarda kullanılmak için mükemmeldir. Seçenekler arasında geri besleme sensörleri, sinyal gönderme limit anahtarları ve 90 derece klevis montajı bulunur. TA2 ve TA2P doğrusal aktüatörleri için endüstri sertifikaları EMC ve RoHS’yi içerir. TA2P ayrıca UL73 sertifikalıdır.

JP Serisi

JP4 serisi sıralı lineer aktüatörü, JP3’e çok benziyor, ancak daha yüksek yük ve hız gerektiren endüstriyel uygulamalar için tasarlandı. IP69K koruması, yüksek sıcaklık, yüksek basınçlı su jetleri ve toz ve diğer katı kirletici maddelere girmesini sağlar. Senkronizasyon ve konum geri bildirimi için JP4 ve JP3 Hall sensörleri ile donatılabilir.

Sonuç

Toplum gelişmeye devam ettikçe, nüfus için tazelik sağlayan ekipman da olmalıdır. Elektrikli aktüatörler, verimliliği artıran ve tarım makinelerindeki atığı azaltan hassas ayarlamalar ve entegre kontrol sistemleri sağlar. Basit ancak güçlü sistem, ekipmanın üretkenliği en üst düzeye çıkarmasını ve uzun çalışma maliyetlerini azaltmasını sağlamak için hidrolik parçaları kolayca değiştirir. MepaTeknik olarak Endüstriyel sınıf aktüatör çözümleri hakkında size daha uygun, stoktan teslim ürün çeşitliliğimizle katma değerli çözüm üretmemize yardımcı olmayı arzu ediyoruz. Daha detaylı bilgi için satış mühendisi ekibimizle “ İletişim ” kurunuz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Devamı