Obezite Tedavisine Yardımcı Olmak için Lineer aktüatör kullanımı

Obezite Tedavisine Yardımcı Olmak için Lineer aktüatör kullanımı

0 1.102

Obezite  yadsınamaz yükselişi ile teknolojiler ve endüstriler bu soruna uyum sağlamalıdır. Belki de bu aşırı kilolu ve şişman bireylerin çoğunun gerekli, genellikle hayat kurtarıcı bakımı alması gereken sağlık alanında en kritik noktadır. Hastaneler ve diğer sağlık tesislerinin bu kişiler için uygun ekipman sağlaması bekleniyor. Büyük ağırlıkları destekleyebilecek yüksek kaliteli ekipman bulmak bir mücadele olmak zorunda değil. Sadece en iyi malzemeleri üreten üreticilere başvurarak, uygun bariatrik ekipman bulmak, ulaşılabilir bir hedef haline gelir. Anahtar, yüksek yük kapasitelerine sahip elektrikli lineer aktüatörleri kullanan ekipman bulmakta yatmaktadır. MepaTeknik sağlık hizmeti pazarı için özel lineer aktüatörleri ve aksesuarları serisi, daha yüksek kilolu bireyleri hesaba katmak için mükemmel bir şekilde tasarlanmıştır. Bu yazıda, obezite salgınının sağlıkla ilgili olarak yükselişinden bahsedeceğiz. Sonunda, lineer aktüatörlerin hat bariatrik tıbbi ekipmanın en üst düzeyini oluşturmak için kullanabileceği bazı uygulamaları aktaracağız.

 

Aşırı Kilolu vs Obez

Konuya aşina olmayanlar için, obezite ve aşırı kilo, birbiriyle değiştirilebilir terimler gibi görünebilir. Bununla birlikte, önemli farklılıklar var. Farkı anlamak için, kişi “Boy Kilo İndeksi (BMI)” veya “Vücut Kitle İndeksi (VKI)” kavramını anlamalıdır. Bir kişinin “BMI’si” boy ile kilo oranını temsil eden bir sayıdır. Aşağıdaki formülü kullanarak hesaplanır:

Obezite
Obezite

Normal bir VKİ, 18,5 – 24,9 aralığında olacaktır. Fazla kilolu bir birey 25 – 29.9 BMI değerine sahip olacaktır. 30 veya üzeri herhangi bir şey obez olarak kabul edilir. Obezlerde bile farklı sınıflar var. İşte bir yardımcı

 

Bu ayrımları özetleyen grafik:

BMI

CLASSIFICATION

<18.5

Underweight

18.5-24.9

Normal

25.0-29.9

Overweight

30.0-34.9

Obesity (Class I)

35.0-39.9

Obesity (Class II)

>40

Extreme Obesity (Class III)

 

Obezite’nin Yükselişi

Özellikle son birkaç yıldır obezite ABD’de istikrarlı bir şekilde artmaktadır. Son tahminler, yetişkinlerin üçte ikisinden fazlasının aşırı kilolu olduğunu, üçte birinin ise obez olduğunu göstermektedir. Bu 1960’lardan beri iki kattan fazla arttı. Obezite ile ilişkili sayısız sağlık problemi vardır: kalp hastalığı, inme, diyabet ve hatta kanser. Bu sağlık sorunları her yıl binlerce obez hastayı hastanelere gönderir. Bu sağlık tesislerinin bariatrik bakım sağlamak için iyi donanımlı olması onların rahatı ve refahı için gereklidir. Bariatri, obezitenin nedenleri, önlenmesi ve tedavisi ile ilgilenen tıp dalı olarak tanımlanmaktadır. Bariatrilerle birlikte gelen birçok benzersiz zorluk var ve bu zorluklar, hastanın yanı sıra uygulayıcı üzerindeki baskıyı azaltmak için özel ekipmanlarla karşılanmalıdır. Tarihsel olarak, bariatrik uygulamalar başvuruyu 500 liraya kadar kaldırmayı gerektiriyordu; Ancak son zamanlarda bu sayı 600 liraya yükseldi. Aşağıda, elektrikli lineer aktüatörlerin kullanımıyla büyük ölçüde geliştirilebilecek bu uygulamalardan birkaçı vardır:

 

Tıbbi Yataklar

Otomatik tıbbi yataklar, ağırlıkları ne olursa olsun hastanelere kabul edilen tüm hastalar için gereklidir. Bununla birlikte, hareketin bir mücadele olduğu obez bireyler için daha da önemli oldukları tartışılabilir. Yüksek yük kapasitesine sahip bir lineer aktüatöre sahip bir tıbbi yatak, bu bireyler için hareketi kolay ve pürüzsüz hale getirir.

 

Tekerlekli Sandalyeler ve Scooter

Sınırlı hareketlilik obezitenin bir yan ürünüdür. Bazı aşırı kilolu ve obez bireyler, günlük yaşamlarında tekerlekli sandalye ve scooter gibi hareketlilik araçlarına güvenmektedir. Bu onların iyi bir seviyede kalmasını sağlar.

 

Bağımsızlık

Hastanelerde, bu sandalyeler ve scooterlar hastayı rahat bir şekilde hareket ettirmek için kullanılır. Bu cihazlardaki elektrikli lineer aktüatörler, hareket için mükemmel çözümler sunar.

 

Hasta Liftleri 

Bariatrik hastalar için hasta liftleri, karşılaştıkları engeller dikkate alındığında kesinlikle hayati önem taşımaktadır. Bir asansörün, obez bir hastayı kaldırabilmesi ve yeniden konumlandırabilmesi için yüksek bir yük kapasitesine sahip bir aktüatöre sahip olması gerekir. Daha önce de belirtildiği gibi, bu hastalarla sınırlı hareketlilik bir sorundur, bu nedenle asansörler sağlık hizmeti uzmanları için olduğu gibi onlar için de bir çözüm sunmaktadır. Asansörler olmadan, uygulayıcılar ya vücutlarına çok büyük bir yük getirecekler ya da gerekli özeni gösteremeyeceklerdi.

 

MepaTeknik Aktüatör ve Aksesuarları

Artık obezite ve bariatrik sağlık ekipmanı prevalansını tartıştığımıza göre, bu tür ekipmanlarda kullanılabilecek bazı MepaTeknik çözümlerine bakacağız.

 

TA12 Aktüatör

TA12, 12.000N veya kabaca 2,500 liraya kadar çok yüksek bir ağırlık seviyesini destekleyebilen tıbbi lineer aktüatörümüzdür. Bu hasta asansörleri ve bariatrik yatakları için mükemmel bir çözümdür. Ayrıca, acil durum veya elektrik kesintisi durumunda hastanın düşmesine izin veren hasta asansörlerinde manuel bırakma işlevini de içerir.

Obezite ve TA12 Lineer Aktüatör
Obezite ve TA12 Lineer Aktüatör
TL3 Kolon Motor

MepaTeknik TL3 kolonlarımız, tıbbi arabalarda ve yataklarda kaldırma ve indirme hareketini sağlayan üç ekstrüde alüminyum borudan oluşmaktadır. 4,000N veya 900 liraya kadar destekleyebilir. Bu sütunlar obez bireyler tarafından kullanılan bir uygulamada büyük istikrar ve hareket verir.

TL3 Kolon Motor
TL3 Kolon Motor
TNP5 Hemşire Paneli

Obez bir hastayı rahat tutmak zor bir iş olabilir. Neyse ki, MepaTeknik hazır stok ile hassas hareket ayarına izin veren geniş bir kontrol ürün çeşitliliği yelpazesine sahiptir. TNP5 serisi, 25 düğmeli ve LCD ekranlı etkileyici bir kontrol. Bu kesinlikle hem hasta hem de sağlık çalışanı için hayatı kolaylaştırır.

Hemşire Paneli
Hemşire Paneli

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Devamı