Akıllı Evler için Lineer Aktüatör Kullanımı

Akıllı Evler için Lineer Aktüatör Kullanımı

0 1.535
Akıllı evler
Akıllı evler

Akıllı evler  için Endüstri 4.0 çözümlerini destekleyen en son yeniliktir. Google Home, Amazon Alexa ve Apple’ın Siri gibi ürünlerle, kullanıcılar bu teknolojilerle birlikte gelen rahatlığın tadını çıkarabilir. Termostatlar, ışıklar, müzik, televizyon, vb. Gibi evdeki farklı faktörleri belirleyebilecek ve ayarlayabilecek güç ve yapay harekete sahiptirler. Bu teknolojiler inanılmaz derecede kullanışlı olsa da, tek başına çok fazla şey yapabilirler. Fiziksel olarak bir şeyleri hareket ettirmeye geldiğinde, bu tarz bir teknoloji işi yapamaz. Bu, elektrikli lineer aktüatörlerin yardımcı olabileceği yerdir.

Elektrikli lineer aktüatörler ve kaldırma kolonları gibi diğer ürünler, kör evler, koltuklar, oturma standları, pergolalar, televizyon setleri ve mutfak cihazları dahil olmak üzere akıllı bir evdeki bazı nesneler için doğrusal hareket sağlar. Biz MepaTeknik olarak, evinizde verimliliği kolaylaştırmanıza yardımcı olacak bu hareketli ürünleri sunuyoruz.

İşte bu farklı uygulamalara genel bakış:

Perdelerde Lineer Aktüatörler 

Pencerelerinizin, tercihlerinize göre otomatik olarak ayarlanacak şekilde donatılmasından daha lüks ne olabilir? Harekete geçirme ile kör perdelerinizi sizi doğrudan güneş ışığından korumak veya isteğinizi açıp kapamak için ayarlayabilirsiniz. MepaTeknik mühendisleri, panjur ve gölgeleri motorize etmeye yardımcı olmak için bir dizi dişli özel motorlar tasarlattı. 

Perdelerde Lineer Aktüatörler 
Perdelerde Lineer Aktüatörler
Baba Koltuklarına Lineer Aktüatörler 

Elektronik olarak hareket etmek için özelleştirilebilen çok çeşitli mobilyalar bulunmaktadır. Recliners bu öğelerden biridir. Bunların iyi bilinmesine rağmen, az sayıda insan, mekanizmaların içinde düzgün bir şekilde çalışmasına izin veren mekanizmaların ne olduğunu bilir. Elektrikli lineer aktüatörler, kafa, gövde ve bacaklardaki pozisyonu ayarlamak için bu yatakların içinde geniş bir hareket aralığı sağlar. TA32’miz, bir yatarda baş eğme fonksiyonu için özel olarak tasarlanmıştır.

Baba Koltuklarına Lineer Aktüatörler 
Baba Koltuklarına Lineer Aktüatörler
Yüksekliği Ayarlanabilir Masalarda Lineer Aktüatörler

Akıllı evler, çalışma masası olmayan bir ofis olmadan tamamlanmamıştır. Giderek daha fazla insan çalışırken oturma ve ayakta durma arasında değişen sağlık faydalarını tanımlamaya başlıyor. Tek bir tuşa dokunarak, TEK serimiz, çalışma masasını yukarı ve aşağı yönde çalıştıracaktır. TEK serimize eklediğimiz bir diğer özellik ise “Stand Up Please” mobil uygulaması. Bu uygulamayı kullanarak, evinizin diğer akıllı özellikleri gibi, masanızın yükseklik ayarını mobil cihazınız üzerinden kontrol edebilirsiniz. Bu uygulama aynı zamanda hafıza fonksiyonu, kalori izleme ve sit-stand döngüleri için özelleştirilmiş uyarıları vardır.

Yüksekliği Ayarlanabilir Masalarda Lineer Aktüatörler
Yüksekliği Ayarlanabilir Masalarda Lineer Aktüatörler
Pergola Sistemlerinde Lineer Aktüatörler

Akıllı evler de kullanılan pergolalar, arka bahçesine lüks bir eklentidir ve ayrıca doğrusal aktüatörler tarafından kontrol edilebilir. Lineer Aktüatör, pergolanın kanatlarını eğmeye yardımcı olur, tavanı güneş ışığına girecek şekilde açar veya sert hava koşullarına karşı korumak için kapatır. Bu uygulamalar için ideal olan bazı aktüatörlerimiz TA4, TA2, TA2P ve TA16‘dır.

Pergola Sistemlerinde Lineer Aktüatörler 
Pergola Sistemlerinde Lineer Aktüatörler
LED TV liftlerinde Lineer Aktüatörler

Akıllı evler de tipik olarak kullanılan başka bir mobilya parçası, TV liftleridir. Bu yardım, televizyon setlerinin görünüşünü, kullanılmadığı zamanlarda mobilyalara indirerek ve ortadan kaldırarak gizler. Mobilya imalatçıları, TV lift aktüatörü TVL3 gibi elektrikli kolon aktüatörlerini dahil etmek için konsollar ve dolaplar tasarlayabilirler.

TV liftleri
TV liftleri
Mutfak Uygulamalarında Lineer Aktüatörler 

Akıllı Evler için elektrik aktivasyon teknolojisinden en fazla yararlanabilecek bir oda varsa, muhtemelen mutfak olacaktır. Yüksekliği ayarlanabilir tezgâhlar, yan masalar ve ayarlanabilir baharat rafları gibi aletler, performanslarını ve esnekliklerini geliştirmek için elektrikli lineer aktüatörler kullanabilirler. Ailenizdeki herkes aynı boyda değil, iş yüzeyleriniz neden aynı yükseklikte olsun? Evdeki uygun ergonomi, bedensel gerginliği ve yaralanmayı önlemek için bir zorunluluktur.

Akıllı Evlerde Mutfak Tezgahını Hareketlendirme
Mutfak Tezgahını Hareketlendirme

Akıllı evler artık fütüristtik bir kavram değil; günümüzün ve çağın norm haline geliyorlar. Evinizdeki mobilyaların ve diğer nesnelerin hayatınızı kolaylaştırmak amacı ile sürekli değişen teknolojiye ayak uydurması önemlidir. Akıllı ev teknolojisi, yepyeni bir lüks unsuru sunuyor. Ev otomasyon seçeneklerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, elektrikli hareket çözümlerimiz için doğru adrestesiniz taleplerinize özel çözümler için “ İletişim ” adresinden satış mühendislerimize ulaşabilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Devamı