Otomatik Havalandırma ve Bioklimatik Pergola İçin Elektrikli Aktüatörler

0 760

otomatik havalandırma

Ofisler, okullar ve mağazalar gibi insan yoğunluğunun yüksek olduğu alanlar, otomatik havalandırma sistemlerine yapılan yatırımları artırıyor. İnsanların sağlığını ve refahını korumak için hava mevzuatı uygulamaları ile ilgili katı düzenlemeler vardır.

Optimize edilmiş hava kalitesi için otomatik havalandırma sistemleri

İç mekan havası sandığımızdan daha kirli. Nem, yapı malzemeleri, temizlik ürünleri kullanımı, önemli bir uçucu organik bileşik (VOC) kaynağı olabilen elektronik cihazlar ve dış ortam, hava kalitesini etkileyen çok sayıda biyolojik, kimyasal ve fiziksel kirletici üretir.

Bu kirleticiler sağlık üzerinde önemli bir etkiye sahiptir ve çeşitli hastalıklara, tahrişlere ve solunum problemlerine neden olur3. Günlük hava yenilemesini engelleyen yalıtkan yapı malzemelerinin artan kullanımıyla, hava kalitesi temel olarak kurulu havalandırma sistemlerine bağlıdır.

Havalandırma sistemleri, en uygun iç ortamı garanti edecek hava yenileme ve sıcaklık düzenlemesine izin verir. Ayrıca makine odaları, seralar, hayvancılık veya toz, buhar ve toksik yan ürünler üreten herhangi bir tesis gibi belirli ortamlar için özel koşulların korunmasını da mümkün kılar.

Doğal havalandırma sistemleri için otomatik pencereler

Pencerelerin açılması ve kapanması ve diğer havalandırma sistemleri yoluyla doğal havalandırma, hava tahliyesi ve üfleme yoluyla mekanik havalandırma sistemlerine (VMC) kıyasla çekici ve daha ekonomik bir çözümdür4. Otomatik sistemlerle pencere kontrolü kolaylaşır. Örneğin yaz aylarında bir odayı veya binayı soğutmak için geceleri pencerelerin otomatik olarak açılmasını ve güneş ışığı olduğunda sabah kapanmasını programlamak mümkün olacaktır.

Giderek artan akıllı sistemlerle, hava dalgalanmalarına ve iç ortam sıcaklığına göre gerçek zamanlı olarak ayarlanan otonom veya uzaktan kumandalı çözümler hayal etmek mümkündür. Bir merkezi ısıtma sistemine bağlandığında, kontrol sistemleri aynı zamanda ortamların hassas sıcaklık düzenlemesine ve işletim maliyetleri üzerinde olumlu bir etki ile ısıtma ve soğutma gereksinimlerinde bir azalmaya izin verir.

Bina tasarımları şu anda doğal ışığı tercih ediyor. Otomatik pencere sistemleri ile bir kaza anında (duman tahliyesi, yüksek ısı, zehirli gazlar vb.) Pencerelerin hızlı açılması sayesinde basitleştirilmiş yönetim ve artırılmış güvenlik sağlayacaktır.

Otomatik pencereler için elektrikli aktüatörler

MEPA TEKNİK, her tür pencere için uyarlanmış elektrikli hareket sistemleri tasarlar.

Çatı pencereleri genellikle erişilemez ve uzaktan kumandalı sistemler gerektirir. Yeni VN1 elektrikli  lineer aktüatör, sağlam ve kompakt, bu tür uygulamalar için tasarlanmıştır.

TA23 elektrikli aktüatör de bu tür uygulamalar için uygundur. 10.000 N’ye kadar itebilir, bu da onu ağır yükler için daha verimli hale getirir. Duman tahliye sistemlerinde de kullanılabilir. Böylelikle yangın anında duman, ısı ve zehirli gazların binadan hızla tahliye edilmesini sağlar.

Geleneksel pencereler için TA16 elektrikli lineer aktüatörün kullanılmasını tavsiye ederiz. Kompakt boyutu, onu daha küçük alanlar için ideal kılar.

Bina havalandırması, dışarıya açıklık sağlayan ayarlanabilir panjurlu havalandırma sistemleri ile de gerçekleştirilebilir. Bu daha dar sistemlerin ayarı, kompakt elektrikli lineer aktüatör TA38 ile çalışır. Boyut / ağırlık / güç oranı onu özellikle verimli kılar ve optimum havalandırma yönetimi için ekipmanınızın hassas bir şekilde ayarlanmasını sağlar.

otomatik havalandırma

Gelişmiş ortamlar için otomatik gölgeleme sistemleri

Gölgelendirme, sıcaklığı düzenleyerek ortamların optimizasyonunda da rol oynar. Pencerelerin çoğalması, iç mekanların özellikle yaz aylarında güneş ışığına çok maruz kalmasına neden olur. Bu nedenle, gün boyunca gölgelemeyi ayarlamak ve klimaya ihtiyaç duymadan optimum sıcaklığı korumak için etkili sistemler sağlamak çok önemlidir.

Ayarlanabilir ve geri çekilebilir çıtalardan oluşan panjur panjurları, gün boyunca hassas gölge yönetimine izin verir. Diğer sistemlerden farklı olarak bu panjurlar gün ışığını engellemez.

Pergolalar benzer bir çıta sistemi ile çalışır ve kullanıcının konforunu korumak için alan gölgesinin ayarlanmasına izin verir. Tamamen kapalı olduklarında kötü hava koşullarında da barınak oluşturabilirler. Örneğin, müşteri deneyimini iyileştirdikleri ve yağmur durumunda konforlarını korudukları için restoran terasları için ideal çözümlerdir.

Elektrikli lineer aktüatörler, bu sistemleri otomatikleştirerek hassas ve basitleştirilmiş yönetime izin verir. Sensörlerle donatılmış kontrol kutuları, daha fazla konfor için onları otonom, ayarlanabilir ve uzaktan kontrol edilebilir hale getirir.

Gölgeleme sistemleri için elektrikli aktüatörler

TA38 elektrikli lineer aktüatör, panjurları ayarlamak için ideal çözümdür. Kompakt boyutu, küçük alanlarda sistemleri otomatikleştirebilir ve verimli ve sessiz ayarlamalara izin verebilir. Konum geri bildirimi için salon sensörleri ve daha hassas ayarlamalar da eklenebilir.

TA29 elektrikli lineer aktüatör, özellikle pergolaların ayarlanması için uygundur. İsteğe bağlı IP66 derecesi, onu dış mekan kullanımına uygun hale getirir. Birkaç cihazın senkronizasyonuna ve dolayısıyla istenen gölgelendirmenin hassas bir şekilde ayarlanmasına izin veren Hall sensörleri ile yapılabilir.

Başka çözümler de mümkündür. JP3 ve JP4 endüstriyel lineer aktüatörler, pergola ayarlaması için mükemmel şekilde uygundur, kompakttır ve cihazlarınıza kolayca entegre edilebilir. TA16 elektrikli lineer aktüatör, pergola çatısının altına monte edilen bu tür uygulamalar için de uygundur.

otomatik havalandırma

MEPA TEKNİK elektrikli aktüatörler, hidrolik ve pnömatik sistemlere mükemmel bir alternatiftir. Uzaktan kontrol edilebilir, sıvı sızıntısı veya bakım yapılmaz ve kurulumdan sonra müdahale gerekmez. Genellikle pergolalarda ve çatı pencerelerinde erişilemeyen mekanizmalar için önemli avantajlar. Diğer sistemlerden farklı olarak, elektrikli aktüatörlerin konumu daha hassas ve ayarlanması daha kolaydır.

Otomatik havalandırma ve gölgeleme sistemleriniz için MEPA TEKNİK seçin ve projeniz için doğru çözümü bulmak için yerel satış departmanımızla iletişime geçin.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Devamı