Yüksekliği Ayarlanabilir Masa ile Sağlıklı Bir Yaşam

Sağlıklı Bir Yaşam İçin Yüksekliği Ayarlanabilir Masalar

0 921
Yüksekliği Ayarlanabilir Masa
Yüksekliği Ayarlanabilir Masa

Yüksekliği Ayarlanabilir Masa ile günümüzün giderek otomatikleşen toplumunda, işgücündeki insanların yaşamlarının  sağlıklı bir hale getirilebilir. Ofis işlerinin çoğu, çalışanların günde altı ila on iki saat arasında uzun süre oturmasını gerektirir. Ofiste geçirilen zamana ek olarak, iş dışında hareketsiz faaliyetlere gidip gelirken harcanan zamanı da hesaba katmak gerekir. Tüm bunlar, ortalama bir ofis çalışanı için sağlıksız bir ortam yaratmak için bir araya geliyor.

Oturmanın kişinin sağlığı ve üretkenliği için ne kadar zararlı olabileceğini gösteren çok sayıda çalışma yapılmıştır. Örneğin, Amerikan Kanser Derneği’nin 123.000 yetişkin üzerinde yürüttüğü bir 2010 araştırması, günde altı saatten fazla oturmanın ölüm oranını% 37’ye kadar artırdığını buldu . Bu yazıda, uzun süreli oturmanın zararlı etkilerini ve aynı zamanda kullanıcıların ayakta durma pozisyonuna geçmesine izin veren ergonomik iş istasyonlarının faydalarını tartışacağız. Ek olarak, oturarak / ayakta duran bir masayı kullanmanın doğru yolunu tartışacağız.

Kalbe verilen zararın yanı sıra oturma başka bir organı da olumsuz etkileyebilir: pankreas. Pankreas, glikozu vücuttaki hücrelere taşıyan ve enerji ile sonuçlanan insülin üretmekten sorumludur. Ancak bu kaslar boştayken insüline çok iyi yanıt vermezler. Bu, pankreası, ihtiyaç duyulandan daha fazla insülin üretmesi için kandırır ve potansiyel olarak diyabet gibi rahatsızlıklara yol açar.

Hareketsiz Yaşam Tarzının Kilo Üzerindeki Etkileri;

Kilo alımı, hareketsiz bir yaşam tarzının da olumsuz bir yan etkisidir. Bunun bir nedeni, oturmanın vücudumuzdaki yağ yakıcı bir ajan olan lipoprotein lipaz adı verilen enzimi yavaşlatmasıdır . Mayo Clinic’ten araştırmacı James Levine tarafından yapılan bir çalışmada, bir grup ofis çalışanı, kilo alımı ile ilgili günlük hareketlerine göre izlendi. Bulgular, akranlarından 2,25 saat daha az oturanların kilo almadığını, daha hareketsiz olanların kilo aldığını gösterdi  Buna ek olarak, başka bir çalışma, oturmak yerine öğleden sonra masasında ayakta durmanın fazladan 170 kalori yakılmasına neden olabileceğini gösterdi . Zamanla, bu miktar kişinin kilosunda ve genel sağlığında önemli bir fark yaratacak şekilde hızla toplanacaktır.

Omurga Üzerinde Etkileri

Uzun süre oturmak da kişinin duruşunu ve rahatlığını bozar. Kişi oturduğunda omurgası “C” konumuna dönüşür ve bu da omurga disklerini eşit olmayan şekilde sıkıştırır. Bu, vücut ağırlığını orantısız bir şekilde kuyruk kemiğine dağıtır ve kolajenin tendonlar ve bağlar etrafında sertleşmesine neden olur.

Bu, uzun süre oturan insanları bel fıtığı için risk altına sokar. Bunun tersine, sağlıklı bir omurga, omurlar arasındaki disklerin taze kan ve besinleri emmesine izin veren “S” pozisyonundadır. Sık oturanlar, omurganın bu doğal olmayan durumundan kaynaklanan sırtlarında, bacaklarında, boyunlarında ve omuzlarında da ağrı fark edebilir. Oturmak, karın ve kalça kasları gibi belirli kasların kullanılmasını gerektirmediğinden, zamanla bozulmalarına neden olduğundan, kas dejenerasyonu riski altındadırlar.

Oturma Masaları (Yüksekliği Ayarlanabilir Masalar)

Yüksekliği ayarlanabilir masalar olarak da adlandırılan oturma masaları, vücutta daha iyi dolaşım sağlar ve yukarıda bahsedilen kardiyovasküler sorunların riskini azaltmaya yardımcı olur. Ayakta durma pozisyonu, tüm vücutta daha kolay ve daha hızlı kan akışına izin vererek, kaslara oksijen iletir. Bu sadece ciddi kalp sorunlarını önlemeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda odaklanmayı, konsantrasyonu ve enerjiyi de geliştirir. Ayrıca, ayakta durmak akciğerleri uzatarak daha fazla oksijen ve daha yüksek zihinsel işlevler sağlar.

Yüksekliği Ayarlanabilir Masa ile Çalışmanın Psikolojiye Etkleri

Psikolojik olarak konuşursak, oturarak ayakta duran masaların da kişinin ruh hali üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından yayınlanan ve “Kalkma Projesi” adı verilen bir araştırmada, hareketsiz çalışan çalışanlar, oturma masaları ile ve kullanılmadan gözlemlendi. Yüksekliği ayarlanabilir masa ile  kullandıkları süre boyunca, artan canlılık, enerji ve mutluluk şeklinde yüksek ruh hali seviyeleri bildirdiler. Bununla birlikte, normal oturma masalarına döndüklerinde, ruh halleri başlangıç ​​seviyelerine geri döndü .

 

Artık oturarak / ayakta duran masaların birçok faydasını belirlediğimize göre, bunların nasıl kullanılacağını bilmek önemlidir. Oturarak / ayakta durabileceğiniz masanızdan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları:

1. Alternatif Pozisyonlar

Bütün gün oturmak sağlığınız için iyi olmadığı gibi, bütün gün ayakta da durmak da değildir. Saatlerce ayakta durmak sırt ve bacak ağrısına da yol açabilir. Her 30 ila 60 dakikada bir pozisyon değiştirmeniz önerilir. Optimal bir oturma / ayakta kalma oranı 1: 1 veya 2: 1’dir, yani her saat veya iki saatlik oturma süresinin bir saatlik ayakta durma süresi ile eşleştirilmesi gerekir (not 11). Daha önce ayakta masa kullanmamış biriyseniz, ilk başta bu kadar süre ayakta durmakta zorlanabilirsiniz. Kısa bir süre ayakta durarak başlamalı ve ardından daha uzun süre ayakta durma yolunuzu kolaylaştırmalısınız.

2. Optimal Duruşu Koruyun

Oturarak / ayakta durabileceğiniz masanızı etkili bir şekilde kullanmak için, doğru duruşu korumak önemlidir. Dirsekleriniz doksan derecelik bir açıda olmalı ve monitörünüz göz hizasında olmalıdır. Herhangi bir şekilde kamburlaşmadığınızdan veya kaslarınızı germediğinizden emin olun. Her zaman en uygun yükseklik seviyesinde çalıştığınızdan emin olmanın en iyi yolu, hafıza işlevi olan bir masaya yatırım yapmaktır. Bu, sadece bir düğmeye basarak masayı sizin için en iyi konuma dönüştürecek farklı yükseklik ayarlarını programlamanıza izin verecektir.

3. Ayaklarınızı Koruyun

Uzun süre ayakta durduğunuzda, kemer destekli rahat ayakkabılar giymek her zaman iyi bir fikirdir. Bu, uzun vadeli tıbbi sorunları ve rahatsızlığı önlemeye yardımcı olacaktır. Ek olarak, yorgunluk önleyici bir paspas satın almak iyi bir fikirdir. Bu paspaslar sadece sert zeminler için yastık desteği sağlamakla kalmaz, aynı zamanda sizi biraz dengesiz tutar, kaslarınızı kasılmaya ve kanı daha kolay dolaşmaya zorlar.

4. Hareket Etmeye Devam Edin

Ayakta durmak, uzun süreli oturmaya göre büyük bir gelişme olsa da, hareketsiz ofis yaşam tarzıyla ilişkili tüm riskleri ortadan kaldırmak için tek başına yeterli değildir. Bunun yerine, ofis çalışanları gün boyunca daha fazla banyo molası vermek, su soğutucusuna yürümek ya da bir e-posta göndermek yerine bir şeyi tartışmak için bir iş arkadaşının masasına yürümek gibi daha fazla hareket etmek için çaba göstermelidir. Yüksekliği ayarlanabilir bir masaya sahip olmak, kullanıcılar ayakta durduktan sonra hareket etmeyi daha kolay buldukları için bu tür hareketleri daha fazla teşvik eder.

5. Ne Zaman Oturacağınızı ve Ne Zaman Duracağınızı Bilin

Yüksekliği ayarlanabilir masa kullanmaya başlayan kişiler, belirli görevleri farklı pozisyonlarda yapmayı daha kolay bulduklarını fark edebilirler. Oturmaktan ziyade oturmaya daha uygun bazı görevler olduğu doğrudur ve bunun tersi de geçerlidir. Genel fikir birliği, oturmanın daha odaklanmış, yoğun yazma gerektiren işler için en uygun olduğu, ayakta durmanın ise daha işbirlikçi çalışma için en uygun olduğudur.

Sonuç olarak, oturma masaları günümüzün tehlikeli hareketsiz yaşam tarzının çözümüdür. Yüksekliği ayarlanabilir masalar için bu önerileri izlerseniz, zamanla sağlığınızda, üretkenliğinizde ve ruh halinizde büyük bir gelişme olduğunu fark etmeye başlamalısınız. Oturarak ayakta durma masanızla küçük bir başlangıç ​​yapmak ve daha sonra ayakta harcanan zamanı artırmak, vücudunuzun daha aktif olmakla ilişkisini normalleştirmeye yardımcı olacak ve daha az hareketsiz bir yaşam tarzı yaşamanıza neden olacaktır. Yükseklik ayarlı iş istasyonları hakkında daha fazla bilgi için lütfen yerel satış departmanımızla iletişime geçin!

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Devamı