Fabrikada Ergonomi: Üretim Hattını Yeniden Keşfetmek

Fabrikada Ergonomi: Üretim Hattını Yeniden Keşfetmek

0 1.827

Fabrikada Ergonomi

Fabrikalarda İşçi Sağlığı İçin Ergonomi

Günümüzde insanlar ergonomiyi günlük yaşamlarına dahil etmenin gerekliliğinin daha fazla farkına varıyorlar. Bu, işyerinde olduğundan daha belirgin değil. Birçok şirket artık geleneksel ofis alanına yüksekliği ayarlanabilir masaları dahil ederken, fabrikalarında ergonomiyi de göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Fabrikada ergonomi  uygulanması için hem işveren hem de çalışan için fayda sağlayan çok sayıda neden vardır.

Tipik bir üretim hattında endüstriyel iş istasyonları, konveyör bantları, paketleme makineleri ve daha fazlası gibi uygulamalar vardır. Bunların bazıları makine veya robotik çözümlerle çalıştırılırken, hala insanların dizginleri eline alması gereken alanlar var. Bu gibi durumlarda, çalışma alanlarının potansiyel risk faktörlerini azaltmak için Fabrikada ergonomi göz önüne alınarak tasarlanması çok önemlidir. Örneğin, fabrika çalışması çok fazla tekrar içerir. Bir çalışan bu işi yaparken doğal olmayan bir pozisyondaysa veya vücudunu herhangi bir şekilde zorlarsa, zararlar gerçekten artabilir. Karpal tünel sendromu, tendinit veya artrit gibi tekrarlayan bir hareket bozukluğuna veya RMD’ye bile neden olabilirler.

Fabrikada Ergonomi

Tekrarlayan hareket bozuklukları, çalışana getirdikleri ağrı ve rahatsızlığın yanı sıra, işgücündeki birçok kayıp zaman yaralanmasından sorumludur. Bu ayrıca daha düşük üretkenlik ve işveren için daha yüksek işçi tazminat primleri ile sonuçlanır. RMD geliştirme riski, ergonomi göz önünde bulundurularak iş istasyonları tasarlanarak azaltılabilir. Fabrikada Ergonomi sağlanması için tüm iş istasyonları, her boydaki işçiyi barındırabilecek şekilde ayarlanabilir olmalıdır. Ek olarak, fabrikadaki farklı uygulamalar, kaldırma kolonları ve lineer aktüatörler gibi elektrikli doğrusal çalıştırma kullanılarak ayarlanabilir makinelere dönüştürülebilir. Bu önemlidir, çünkü bütün gün oturmayı veya ayakta durmayı gerektiren işlerin daha yüksek kalp hastalığı riski ile bağlantılı olduğunu gösteren çok sayıda çalışma yapılmıştır. Yüksekliği ayarlanabilen bir istasyon kullanmak, üretim çalışanları için bu riski azaltmaya yardımcı olabilir.

Fabrikada Ergonomi

Türkiye’deki imalat endüstrisi hala güçlü ve çoğu durumda genç işgücüne sahip . Bu durumda, fabrikada ergonomi açısından çalışması esastır. Bir şirket zaman ayırıp çalışanlarının sağlığı ve üretkenliğine ilk yatırımı yaptığında, kesinlikle uzun vadede karşılığını alacaktır.

Eksiksiz yüksekliği ayarlanabilir masa çerçevesi seti çözümlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen web sitemizi ziyaret edin.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Devamı