Araç Üstü Ekipman ve İnşaat Makinaları için Elektrikli Lineer Aktüatörler

Araç Üstü Ekipman ve İnşaat Makinaları için Elektrikli Lineer Aktüatörler

0 683

loader

Tarih, devasa inşaat projelerinin örnekleriyle doludur. Başlangıçta temel araçlarla ve ilkel araçlarla gerçekleştirilen bu projelerin süresi birkaç on yıl sürdü ve binlerce emek gerektirdi. Bu yetersiz donanıma sahip işçiler için çalışmak çok zordu ve birçok sağlık riski taşıyordu. Günümüzde teknoloji gelişimi ile birlikte yol ve inşaat projelerinin uygulanmasını araç üstü ekipman kullanımı ile önemli ölçüde hızlandı.

Hızlı nüfus artışı ile teslimat süreleri kısalırken altyapı ve yeni konut talebi artmaktadır. İnşaatçılar sadece genellikle zor çalışma ortamlarında (nem, kir, toz) daha yüksek verim elde etmek zorunda değil, aynı zamanda personel güvenliğini korurken yeni çevre standartlarıyla da karşılaşmak zorunda kalıyorlar. Sonuç olarak, endüstri modernleşiyor. Verimlilik kazanmak ve hedeflerine ulaşmak için ekipmanını otomatikleştirmek, her şirket için önemli bir zorluk haline geldi.

İş makinelerinde neden elektrikli lineer aktüatörler kullanılıyor?

Daha fazla performans ve üretkenlik için

Elektrikli lineer aktüatörler, inşaat ekipmanına performans, çok yönlülük, sağlamlık ve hız kazandırır. Ayrıca kullanıcılara daha fazla ergonomi sunarlar ve güvenilirlik ve güvenlik sağlarlar. Tekrarlayan mekanik hareketlerle başa çıkmak ve konstrüksiyona özgü ağır yükleri desteklemek için özel olarak tasarlanmıştır.

Müşterinin talebine uygun ürün üretimi için

Her sektörün kendine özgü gereksinimleri vardır ve yüksek düzeyde özelleştirme gerektirir. MEPA TEKNİK, herkesin ihtiyaçlarını karşılayan birçok seçenek ve işlevle özelleştirilebilir çözümler sunar. Kompakt tasarımları az yer kaplar ve geniş bir araç üstü ekipman yelpazesine kolayca entegre edilebilir.

Daha fazla hassasiyet ve hız için

İnşaat ekipmanı otomasyonu, insan müdahalesini azaltır, şantiye müdahale sürelerini azaltır ve hata riskini azaltır. MEPA TEKNİK , tüm hareket mekanizmalarını senkronize ve güvenli bir şekilde koordine eden, kontrol kutusuna entegre yazılım sayesinde hassasiyeti ve hızı artıran çözümler sunar.

Daha fazla güvenlik ve konfor için

Ekipmanın endüstriyel ihtiyaçları (kaldırma, taşıma, kazma) karşılaması gerektiği doğru olsa da, aynı zamanda kullanıcıların ihtiyaçlarını da karşılamalıdır. Şantiyelerde çalışmak işçiler için zordur ve sağlık riskleri içerir. İnşaat ekipmanını otomatikleştirmenin amacı, kullanıcıya daha fazla konfor getirmektir.

MEPA TEKNİK ’in çözümleri çeşitli öğelerde otomatik ayarlamalara izin verir ve kullanıcıyı gereksiz ve rahatsız edici fiziksel hareketlerden kurtarır. Güvenlik ve konfor bir şantiyede önceliktir. Dışarıda geçirilen veya bir inşaat aracının koltuğunda oturarak geçirilen uzun saatler dayanıklı, güvenilir ve konforlu ekipman gerektirir. Elektrikli aktüatörler ve dişli motorlar sayesinde kullanıcı ekipmanını ayarlayabilir ve ergonomik bir pozisyonda çalışabilir.

Daha fazla güvenilirlik ve daha az bakım için

Elektrikli lineer aktüatörler, borular veya kompresörlerle ve yağ sızıntılarıyla ilgili tüm sorunları ortadan kaldırdıkları için hidrolik veya pnömatik aktüatörlere mükemmel bir alternatiftir. Böylelikle bakım gerektirmezler. Elektrikli aktüatörler ayrıca diğer sistemlerde her zaman geçerli olmayan hassas strok ayarı sunar. MEPA TEKNİK güvenilir, sağlam ve zaman içinde kalıcı çözümler sunar.

İnşaat ekipmanları için MEPA TEKNİK elektrikli lineer aktüatörler

MEPA TEKNİK, birçok endüstriyel uygulama için eksiksiz çözümler sunar: inşaat makineleri ve araç üstü ekipman, endüstriyel sis makineleri, aydınlatma kuleleri, kaldırma platformları ve arazi araçları.

İnşaat araçları için elektrikli aktüatörler ve dişli motorlar

Elektrikli aktüatörler ve dişli motorlar, her tür inşaat ekipmanı ve araç üstü ekipman olarak konforlu kabinler oluşturur: ekskavatör, damperli kamyon, traktör, yükleyici, vinç vb. Böylece, kullanıcılara daha fazla ergonomi ve güvenlik sunarlar.

MA5 endüstriyel elektrikli aktüatör özellikle aynaları ayarlamak için uygundur. Tasarımı dış mekanda kullanım için tasarlanmıştır ve rahat ve yumuşak bir ayar sağlar. Ayrıca isteğe bağlı olarak IP69K koruma derecesi ile donatılabilir, bu da endüstriyel ortamlarda daha da verimli olmasını sağlar.

Davlumbaz için, MA2 endüstriyel elektrikli aktüatör otomatik ve güvenli bir ayara izin verir. MA2, ağır yükleri destekleyebilir, bu da onu bu tür uygulamalar için ideal hale getirir. Opsiyonel Hall-efek sensörleri, kaputun her iki tarafına senkronize hareket ve yumuşak ayar ile iki aktüatörün kurulmasını sağlar.

Tavan penceresi, TA38 elektrikli aktüatör kullanılarak ayarlanır. Kompakt ve sessizdir, araca kolayca sığar ve daha iyi hava kalitesi için pencerenin açılmasına izin verir.

JP4 in-line elektrikli aktüatör, basamağın yükseklik ayarını ve araç içinde rahat bir kurulumu sağlar. Motorsuz tasarımı kolay entegrasyona izin verir ancak 4.500 N’ye kadar çıkabildiğinden sağlamlığını engellemez.
Koltuk için bir dişli motor, yumuşak ve hassas bir yükseklik ayarına izin verecektir. Böylelikle, her bir kullanıcı koltuğun yüksekliğini boyuna uyacak şekilde ayarlayabilir

araç üstü ekipman

Arazi araçları ve ayarlanabilir trafik işaretleri için elektrikli aktüatörler

Arazi araçları için elektrikli aktüatörler, kullanıcının fiziksel müdahale olmadan trafik işaretlerini olan araç üstü ekipman yükseltmek veya indirmek gibi belirli görevleri yerine getirmesine izin verir. Bu sayede kullanıcı, gereksiz risklerden kaçınarak verimlilik, hız kazanır ve konforunu korur.

MA5 elektrikli lineer aktüatör, çok zorlu ortamlarda çalışmak üzere tasarlandığından özellikle bu tür uygulamalar için uygundur. Opsiyonel gres haznesi ayrıca iç tüp için daha fazla koruma sağlar ve kimyasal ürünlerden kaynaklanan korozyonu önlemeye yardımcı olur. MA2 elektrikli aktüatör aynı zamanda sağlam ve dayanıklıdır, ancak kullanıcının strokunu ayarlamasına izin veren tarak sensörleri ile de donatılabilir.

araç üstü ekipman

Endüstriyel sis makineleri, ışık kuleleri ve kaldırma platformları için elektrikli aktüatörler

İnşaat sahaları genellikle ağır, hacimli ve kullanımı zor endüstriyel ekipman gerektirir. Elektrikli aktüatörler, araç üstü ekipman kullanımını sağlamak ve işçilere daha fazla güvenlik ve konfor sunmak için belirli öğelerin ayarlanmasına izin verir.

Örneğin endüstriyel elektrikli aktüatör MA5, aydınlatma kulelerinde lambanın eğilmesine izin verir. MA2 elektrikli aktüatör, kanonların endüstriyel sis makinelerine eğilmesine izin verir. Elektrikli aktüatörlerin kolay ve hassas ayarı, büyük şantiyelerde kullanılan ekipmanı optimize eder, ayrıca çalışma süresini azaltır ve kullanıcıların refahını korur.

Araç üstü ekiman olan aydınlatma kuleleri ayrıca optimum konumlandırma için sabit ayaklarla donatılabilir. MEPA TEKNİK’in MA2 elektrikli aktüatörleri bu ayakları ayarlayabilir. Sağlam ve güçlüdürler, kulenin senkronize hareketini ve hassas konumlandırılmasını sağlamak için Hall efekt sensörleriyle donatılabilirler.

Yükseltme platformları, birçok güvenlik standardını karşılaması gereken riskli cihazlardır. MA5 elektrikli aktüatör, herhangi bir düşme riskini ortadan kaldırmak ve ek bir güvenlik düzeyi sağlamak için platformun güvenlik kilidini çalıştırmak üzere mükemmel şekilde uyarlanmıştır.

araç üstü ekipman

Medeniyetimizin başlangıcından bu yana, inşaat araçları büyük ölçüde değişti. Günümüzde verimlilik ve güvenlik bir önceliktir. Hem endüstriyel ihtiyaçlara hem de kullanıcı gereksinimlerine uyum sağlamak gerekir. MEPA TEKNİK , aşırı koşullara (tekrarlanan hareketler, nem, kir, toz, ağır yükler, yüksek basınçlı su jetleri) uyarlanmış inşaat çözümleri sunar. Elektrikli aktüatörler, pnömatik veya hidrolik aktüatörlere verimli bir alternatif haline geliyor ve artık endüstride bir zorunluluktur.

Endüstriyel çözümlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek içinsatış departmanınızla iletişime geçin!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Devamı