Akıllı Çiftlikler ve Otomasyon Tarımı Nasıl İyileştirir?

Akıllı Çiftlikler veya Otomasyon Tarımı Nasıl İyileştirir?

0 599

Akıllı Çiftlikler

Tarımsal faaliyeti kökten değiştiren bir nüfus patlaması

Akıllı Çiftlikler incelemesinden önce genel duruma ve tarihçeye  göz atmamız gerekli.1950’lerden bu yana, dünya nüfusu 70 yılda 3 milyardan 7 milyarın üzerine çıktı . Nüfus arttı ve teknolojik devrim tüketici alışkanlıklarını kökten değiştirdi. Bugün, bu yeni talebi karşılamada pek çok zorluk var ve tarım endüstrisi rekabetçi kalabilmek için uyum sağlamalı. Tarım uzmanları, daha yüksek üretim gereksinimlerini karşılamak için yeni çözümler bulmak, ekonomik kısıtlamalarla başa çıkmak ve çevresel etkileri, işçi güvenliğini ve hayvan refahını göz önünde bulundurmakla görevlendirilmiştir.

Tarımsal işlemlerin otomasyonu

Yıllar geçtikçe, otomasyon, tarım endüstrisinin artan talebi daha iyi karşılamasını ve rekabet gücünü korurken işlerini daha etkin yönetmesini sağladı. Tarım makinelerindeki ilerleme, tekrarlayan görevlerin üstesinden gelmeyi mümkün kıldı ve üretkenliği önemli ölçüde artırdı. Dahası, yüksek düzeyde planlama ve süreç kontrolü, çiftliklerin daha verimli olmasına ve daha az kayıp ve çevre üzerindeki etkiyle karlılığı en üst düzeye çıkarmalarına olanak sağladı.

Akıllı Çiftlikler için elektrikli lineer aktüatör yüksek karlılık demektir,

Elektrikli aktüatörler, tarım endüstrisinin modernizasyonunda önemli bir rol oynamaktadır. Çok sayıda hareketi, yönü senkronize bir şekilde çalıştırabilir ve farklı mekanik ihtiyaçları karşılayabilir (itme, çekme,…), tarım makinelerini doğru ve çok yönlü hale getirebilirler.

Elektrikli aktüatörler tipik olarak gübre, tahıl ve gıda ölçümü için kullanılır. Kapılarda elektrikli aktüatörlerin kullanılması, farklı ürünleri hassas bir şekilde piyasaya sürmeyi ve kaybı azaltarak karlılığı optimize etmeyi mümkün kılar. Aynı şekilde elektrikli lineer aktüatörler havalandırma açıklıklarını harekete geçirerek iklimlendirme ve havalandırmanın kontrolünde kullanılmaktadır. Böylelikle ortam optimal koşullarda kalır ve hayvanların refahını korur.

Elektrikli aktüatörler de yeni trendlere uyum sağlayabilir. Son yıllarda sorumlu ve etik tüketimin artması ile organik tarıma olan talep artmaktadır. Yüksek düzeyde kontrol ve planlama ile elektrikli aktüatörlerin kullanımı, israfı önleyerek yeni, daha hassas ve çevre dostu süreçleri entegre etmeyi mümkün kılar.

Akıllı Çiftlikler

Çalışma koşullarının iyileştirilmesi

Akıllı Çiftlikler çalışanların güvenliği, günümüzün tarımsal faaliyetlerinin önemli bir yönüdür. Yeni tarım yöntemleri sağlık risklerine yol açmıştır (zararlı ürünler, tehlikeli makineler…). Makineler, insanların fiziksel müdahalesini azaltmış ve onları riskli görevlerden korumuş olsa da, boyutları ve işlevsellikleri yine de kazalara neden olabilir. Bu nedenle, kullanıcı konforunu ve güvenli ayarlama yeteneğini en üst düzeye çıkarmak için cihazların ergonomisini en üst düzeye çıkarmak önemlidir.

Elektrikli aktüatörler, gübreleri ve diğer ürünleri hassas ve otomatik bir şekilde serbest bırakmalarına ve aynı zamanda sadece bir düğmeye basarak ve herhangi bir fiziksel müdahale olmaksızın koltukları, basamakları, davlumbazları, pencereleri veya aracın herhangi bir bileşenini ayarlamalarına izin verecektir. Ek olarak, birçok acil durum özelliği, bir şeyler ters gittiğinde onları güvende tutmaya yardımcı olacaktır.

Akıllı Çiftlikler

Akıllı Çiftlikler için MEPA TEKNİK elektrikli lineer aktüatörler

MEPA TEKNİK, tarım endüstrisi için eksiksiz ve özel olarak tasarlanmış çözümler sunar. MA1 ve MA2 elektrikli aktüatörleri özellikle zorlu ortamlar ve aşırı koşullar için uygundur. MA2, kullanıcının stroku ayarlamasına ve kontrol ve hassasiyet kazanmasına olanak tanıyan isteğe bağlı Reed anahtarlarıyla birlikte gelir. MA5, kendisine daha yüksek seviyede koruma sağlayan bir gres nipeli ile özellikle tarım makineleri için uygundur.

JP3 ve JP4 elektrikli lineer aktüatörler, dar alanlara uyum sağlayan ve yüksek yük ve hızları destekleyebilen kompakt modellerdir. Ayrıca, aktüatörlerin senkronize bir şekilde konumlandırılmasına izin veren ve özellikle uyarlanabilir hale getiren Hall sensörleri ile donatılabilirler.

Bu modellerin tümü, çoğu tarım makinesi ile uyumludur ve yüksek basınçlı su jetleri, toz ve diğer katı kirletici maddelere karşı ek koruma seçenekleriyle donatılabilir. Bu korumalar MEPA TEKNİK aktüatörlerini özellikle dayanıklı hale getirir ve tarımın belirli koşullarına uyarlanır.

Elektrikli aktüatörler artık tarımsal süreçlerin yönetiminde çok önemlidir. Rekabetçi kalırken akıllı çiftlikler karlılığını optimize etmeyi ve artan talebi karşılamayı mümkün kılarlar. Yüksek doğruluk seviyesi ile kayıplar ve çevre üzerindeki etki azaltılır, hayvan refahı ve kullanıcı konforu korunur.

Ayrıca, borular veya kompresörlerle ilgili yağ sızıntılarını ve diğer rahatsızlıkları önledikleri için hidrolik veya pnömatik aktüatörlere iyi bir alternatiftirler. Böylece daha uzun ömürden faydalanırlar ve bakım ihtiyaçları neredeyse yok denecek kadar azdır.

Daha fazla bilgi için ticari hizmetimizle iletişime geçmekten çekinmeyin!

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Devamı